"Belgisch bier, de brouwerijen en de biercultuur in België zijn zo intens verweven met de samenleving dat het onlosmakelijk deel is geworden van de Belgische identiteit”, aldus voorzitter van de Belgische Brouwers Jean-Louis Van de Perre. Belgische bieren verbinden Vlamingen, Walen en Brusselaars in een gemeenschappelijke eigenheid. Die unieke connectie tussen bier en België is sinds 2016 door de UNESCO officieel erkend als cultureel erfgoed.
De biercultuur is een begrip en wordt in ganse het land beleefd. We mogen fier zijn op de creativiteit en diversiteit van het Belgisch bierlandschap zoals onder meer de lambiekbieren van Brussel en het Pajottenland, de Waalse Saisons, de West-Vlaamse oud bruine biersoorten & de grote diversiteit in verscheidene Abdij- en Trappistenbieren.. Voor elk moment hebben we wel een passend biereke. We houden van ons bier en waarderen de kwaliteit en de oneindige diversiteit ervan.
Sinds begin 2015 is de Rubensruimte omgetoverd tot de Hemelse bierkelder - 'n waar snoepwinkelke voor de bierliefhebber. Toch durven we te stellen dat we GEEN bierrestaurant zijn, eerder 'n restaurantje mè 'n té groot gamma aan BLITSE Belgische bieren. Belgisch bier speelt daarmee 'n niet onbelangrijke rol in de formule van Witloof. Indien gewenst leiden wij u doorheen smaken, geuren en aroma’s. Gastronomisch en cultureel gepassioneerd laten wij u mee genieten van onze bijzondere ontdekkingen. Wij vinden 't kei-TOF om mè speciale bieren te koken, maar ook vinden wij 't heel BLITS om 'n TOFFE bijpassende pint te serveren bij uwe eenvoudige maaltijd voor 'n optimale smaakbeleving. Proeft, ontdekt en geniet, want de Belgische biercultuur verdient het absoluut!
brouwerij: | Vliegende Paard Brouwers, Oedelem [Provincie: West-Vlaanderen] |
volume: | 0.38 L |
alcohol: | 10.0% |
beschrijving: | De Vliegende Paard Brouwers hebben een bijzonder project gerealiseerd door hun reeds smakelijke Quadrupel te laten rijpen op hout. Deze variant is specifiek gelagerd op Rémy Martin Cognac vaten gedurende ongeveer een jaar, waarbij de vaten nog doordrenkt zijn met de karakteristieke Cognac. Het resultaat is een diep kastanjebruin bier met een weelderige, dikke crèmekleurige schuimkraag die langdurig aan het glas blijft kleven. In het glas is er weinig opmerkelijke activiteit waar te nemen. Wat een geur! Het aroma biedt heerlijke vanilleachtige chocoladetonen, donkere mout en kandijsuiker. Er is ook een aardse geur van nat hout aanwezig. De alcohol is mooi waarneembaar en brengt een lichtzoete Cognac-geur met zich mee, doordrenkt met fruitige hints van kleine rode pruimen. Het bier heeft een rijk en complex karakter. Het mondgevoel is romig en vol, waardoor het bier aangenaam drinkbaar is. De vanilletonen en chocolade komen ook in de smaak naar voren, samen met een lichtzoete fruitigheid van rijp fruit, zoals pruimen en appeltjes. De alcohol is duidelijk aanwezig maar niet storend, eerder verwarmend. Er is een subtiel rokerig randje en een houten accent van het vat, wat het bier naar de grenzen van een stevige stout doet neigen. De smaak blijft goed hangen, met een subtiele nabitterheid. De afdronk is eerder droog in de mond. |