LUISTERT NU 24 OP 24 NAAR RADIO WITLOOF (BONHEUR), ons eigen piraten-radiostationneke.
Want we gaan voorbij aan geluid, chaque heure - RADIO WITLOOF (BONHEUR).
TOFFE plaatjes kunt gij aanvragen bij diverse uitzendingen door 'n maileke te sturen naar: radio@witloof.nl.
De meest opmerkelijke bewegende beelden van België, elken' dag verse nieuwe herbewerking…
Vandaag verjaart: Jacky Lafon [Dendermonde, 21 november 1946] - Vlaamse actrice, presentatrice en zangeres. Sinds 1991 vertolkt ze de rol van 'zatte' Rita Van den Bossche in de tv-serie Familie.
Scooter was een Belgische rockgroep. De groep ontstond in 1979 in Antwerpen als Scooter on the road. In 1981 bracht de band de singles "Tattoo Turkey" en "Peppermint Girl" uit. Kort na het verschijnen van hun debuutalbum One by One [1981] overleed gitarist Jan Fraeyman. Even later vulde Bert de Corte [van The Misters] de band aan.
Scooter ging uiteindelijk verder met gitarist Jan Verheyen en scoorde een megahit in België met "You" ["Don't believe in number one"] waarmee ze de jaarlijkse, door Radio 2 uitgereikte prijs Zomerhit 1981 wonnen, een nummer van hun debuut One by One.
Het album One by One werd geproduceerd door de drummer van de band, Herwig Duchateau, die later succes oogstte als producer van bands als The Bet, Schmutz, Won Ton Ton en The Machines.
Scooter bracht nog twee albums uit: Charm en Oblivion met Amerikaans klinkende nummers als "Will I Ever Recover From You" [1982], "Stand Out" [1982] en "Minute by minute" [1983]. In 1982, kort na het uitbrengen van Charm, verliet keyboardspeler Pit Verlinde de band.
Bandleden: Piet Van Den Heuvel [Zanger], Jan Fraeyman / Jan Verheyen [Gitaar], Pit Verlinde [Keyboard], Herwig Duchateau [Drummer] & Jo Duchateau [Bassist].
De 7 kristallen bollen [Les Sept Boules de cristal] is het dertiende album uit de reeks Kuifje strips van de Belgische tekenaar Hergé. Het boek is het eerste deel van een tweeluik met De Zonnetempel. In 1975 verscheen een nieuwe Nederlandse vertaling.
De publicatie van 'De 7 Kristallen Bollen' werd onderbroken door de bevrijding in september ’44. Veel medewerkers van het blad "le Soir" werden gearresteerd en in beschuldiging gesteld; ook Hergé werd vier maal voor het gerecht gedaagd, maar nooit veroordeeld. Hij kreeg wel een publicatieverbod van twee jaar. In deze tijd hield Hergé zich bezig met het herzien van de vooroorlogse Kuifjes.
Hoewel Hergé van collaboratie beschuldigd wordt, is Kuifje niet meer te stoppen: vanaf ’56 worden er een miljoen Kuifje albums per jaar verkocht.
Kuifje bezoekt kapitein Haddock op kasteel Molensloot. De kapitein, geobsedeerd door een goochelaarsact neemt hem die avond mee naar een variétévoorstelling. Aldaar herkent Kuifje een optredende messenwerper als zijn oude kennis, generaal Alcazar, uit San Theodoros. De volgende act is die van een helderziende, die echter een vreemd visioen krijgt: volgens haar is de fotograaf van een onlangs uit de Andes teruggekeerde expeditie ernstig ziek geworden. Daar Bobbie niet tegen het optreden van Bianca Castafiore kan, verlaten Kuifje en de kapitein tijdelijk hun balkon om generaal Alcazar in zijn kleedkamer op te zoeken. Alcazar vertelt dat hij messenwerper is geworden nadat zijn rivaal, generaal Tapioca, hem weer verdreven had. Tevens stelt hij hen voor aan zijn assistent, de Indiaan Chiquito.
De volgende dag komen Jansen en Janssen langs bij Kuifje, en vertellen dat er meer leden van de expeditie getroffen zijn door dezelfde vreemde ziekte: drie van hen zijn, een voor een, in een onverklaarbaar soort coma geraakt. Bij elk slachtoffer werden wat kristallen scherfjes gevonden. Een van de expeditieleden herinnert, Max Wulf, zich een verhaal van een dronken oude Indiaan, en waarschuwt zijn medeleden weg te blijven bij de ramen, alvorens zelf ook slachtoffer te worden. Ook Professor Kwartier [een oude kennis van Kuifje, uit De geheimzinnige ster] wordt voortijdig aangevallen.
Politiebewaking wordt nu ingezet, maar in hun onhandigheid verknoeien Jansen en Janssen de bewaking van Professor Stokroos, die ook geveld wordt. De laatste is Professor Hippolytus Bergamot, die de mummie van de Inca Rascar Capac, de grote vondst van de expeditie, in huis heeft. Bergamot is een oude vriend van Professor Zonnebloem, zodat ze gemakkelijk bij hem kunnen worden geïntroduceerd. Het drietal wordt gedwongen om de nacht in Bergamots villa door te brengen als twee banden van Haddocks auto springen. Dezelfde avond komt er een bolbliksem door de schoorsteen heen, die inslaat op de mummie, die verdampt. Dit schokt de eerst zo onbezorgde Bergamot, die zich een profetie herinnert dat Rascar Capac een zou worden met het hemelvuur en de heiligschenners zal straffen.
's Nachts worden Kuifje, Haddock en Zonnebloem geplaagd door boze dromen over de mummie. Dan blijkt Bergamot alsnog getroffen door een aanslag: de aanvaller was via de schoorsteen binnengedrongen, en heeft de juwelen van Rascar Capac meegenomen. De politiemannen die het huis bewaken schieten de vluchtende man aan, maar kunnen hem uiteindelijk niet meer terugvinden.
Na de aanslag op Bergamot is er iets veranderd in de vreemde coma. De zeven slachtoffers lijken op vaste tijdstippen, tegelijkertijd, een soort hallucinatie te krijgen, waarbij ze hevige pijn en angst lijken te lijden. De zaak wordt nog vreemder als Zonnebloem de tuin van de villa in gaat, en daar de armband van Rascar Capac vindt, waarna hij spoorloos verdwijnt. Kuifje en Haddock ontdekken dat de insluiper zich gisterennacht in een boom verborgen had, en dat hij waarschijnlijk degene is die Zonnebloem ontvoerd heeft. De ontvoerder vlucht echter weg in een zwarte auto. De politie zet een blokkade op, maar de criminelen wisselen van auto, zodat ze er ongemerkt door komen. De zwarte auto wordt in een bos gevonden, en aan de krassen op een boom valt af te leiden dat de nieuwe auto beige is. Een agent herinnert zich een beige auto, met een Zuid-Amerikaan en een Indiaan erin.
Na een bericht dat de auto gezien is in Saint-Nazaire [in oudere vertalingen Antwerpen], gaan Kuifje en de kapitein erheen. Het wrak van de auto is opgevist uit het water, maar van de ontvoerders is geen spoor. In de haven loopt Kuifje generaal Alcazar tegen het lijf, die naar San Theodoros terugkeert, aangezien zijn assistent Chiquito hem in de steek gelaten heeft. Kuifje merkt op dat de gelijktijdige verdwijning van Chiquito wel erg vreemd is, en hoort van Alcazar dat Chiquito een afstammeling van de Inca's is.
Verdere aanwijzingen zijn er niet, dus gaan Haddock en Kuifje naar een andere haven om daar Haddocks vriend kapitein Chester te bezoeken. Deze blijkt echter al vertrokken te zijn, maar Kuifje en Haddock stuiten in de haven bij toeval op Zonnebloems hoed. Ze vinden uit dat Zonnebloem waarschijnlijk op de Pachacamac zit, die naar Peru vaart. Kuifje en kapitein Haddock gaan meteen per vliegtuig naar Peru om daar de politie in te lichten.
Het verhaal wordt vervolgd in De zonnetempel, welke op 22 november zal worden uitgezonden op Zwart-Wit Loof TV.
Arno live in Studio 4 van het Brusselse Flageygebouw, thuisbasis van FM Brussel.
The Names waren een post-punk band van Brussel, opgericht in 1978 rond bassist, zanger & tekstschrijver Michel Smordynia.
Première étape d'un trip de 6 jours en Belgique : Bruxelles. Antoine et Tania découvrent la capitale de la Belgique sous un nouveau jour : brocante dans le quartier des Marolles, design et moderne avec la Centrale for Contempory Art et le Recyclart, et le soir à Saint-Géry!
dEUS is een Belgische rock- en indieband afkomstig uit Antwerpen. De groep werd opgericht in 1989, kende sindsdien vele bezettingswisselingen en bestaat anno 2007 uit Tom Barman [zang en gitaar], Klaas Janzoons [toetsen en viool], Stephane Misseghers [drums], Alan Gevaert [basgitaar] en Mauro Pawlowski [gitaar].
De groepsnaam is afkomstig uit het Latijn [deus betekent God], en wordt consequent met een kleine letter d, en hoofdletters E, U en S gespeld. De naam verwijst naar de song Deus van The Sugarcubes.
The Employees waren een Belgische rockgroep.
Vanaf haar ontstaan in 1979 bracht de groep een mengeling van ska, pop en punk. Ze hadden een bescheiden hit met hun debuutsingle "Pick It Up" [1980].
De Amerikaanse punkgroep The Offspring liet zich in de jaren 90 erg hard inspireren door dit nummer in hun nummer Don't Pick It Up van het album Ixnay on the Hombre. Het kwam echter niet tot rechtszaak vanwege plagiaat.
Na een tweede single "Do the standing still" en het album Employees [1982], viel de groep in 1983 uiteen. Ondanks het korte bestaan lijkt de band een beetje een "wie is wie?" van de Belgische muziekscene uit het begin van de jaren 80. Zo maakte Marcel Vanthilt even deel uit van The Employees. Eind 1982 stapte Karel Theys op omdat hij spelen met de Employees niet langer kon combineren met zijn studies. Hij werd vervangen door Michel De Coster [van De Mens].
Kloot Per W was na de split actief in een resem groepen waaronder De Kreuners, De Lama's en Polyphonic Size. Daarnaast presenteerde hij Metalopolis op Studio Brussel. Karel Theys dook later op bij De Lama's en Clouseau.
In 1993, tien jaar na de split, hielden ze een reünie, met Geert Vanroelen, Dirk Debraekeleer, Kloot Per W, Jo Moens en Karel Theys. Er werd een tweede album opgenomen, met name Radio Debris [1993]. Uit deze plaat werden twee singles uitgebracht, met name Rock 'n Roll en Fire Brigade.
Op 19 mei 2006 overleed frontman Geert Vanroelen.
Bandleden: Geert Vanroelen [zang], Luk Vandebon / Kloot Per W [gitaar],
Karel Theys / Michel Decoster [basgitaar], Danny Verwichte / Jo Moens [drums] & Dirk Debraekeleer [gitaar]