RADIO WITLOOF

LUISTERT NU 24 OP 24 NAAR RADIO WITLOOF (BONHEUR), ons eigen piraten-radiostationneke.

Want we gaan voorbij aan geluid, chaque heure - RADIO WITLOOF (BONHEUR).

Dagelijkse programmatie

TOFFE plaatjes kunt gij aanvragen bij diverse uitzendingen door 'n maileke te sturen naar: radio@witloof.nl.


ZWART-WIT LOOF TV

De meest opmerkelijke bewegende beelden van België, elken' dag verse nieuwe herbewerking…

Telex at Eurovision [1980]

10.05.2016

Telex is een Belgische electro-pop band uit Brussel. De groep werd in 1978 gevormd door Marc Moulin, Michel Moers en Dan Lacksman.

Hun muziek bestaat uit simpele popmelodieën in combinatie met disco gebracht met synthesizers en andere elektronica. In tegenstelling tot de New Wave, die toen populair was, namen ze zichzelf niet al te serieus. Deze combinatie van 'lichte' pop en elektronica was vooruitstrevend in die tijd. Samen met Kraftwerk vormen ze een bron van inspiratie voor House en Techno.

Lacksman had de eerste Fairlight-synthesizer, de eerste sampler voor de commerciële markt in België. Hij kocht hem in 1983 nadat hij met Thomas Dolby had samengewerkt.

Hun singles Twist à Saint Tropez, Moskow Diskow en Rock around the Clock [een elektronische cover van de klassieke rock-'n-roll hit van Bill Haley and the Comets] uit 1979 waren kleine hits. In 1980 namen ze voor België deel aan het Eurovisiesongfestival met Eurovision, gespeeld op synthesizer en gezongen met behulp van vocoder. Telex werden voorlaatste dankzij 14 punten. Het was echter ook de bedoeling laatste te eindigen, een feit dat door niet iedereen zo goed werd begrepen. Hierdoor verloren ze de steun van een groot deel van hun fans omdat deze dachten dat ze commercieel waren geworden. Terug blikkend op die periode, tijdens een TV-interview voor de RTBF vertelde Marc Moulin hier over dat Telex voor die deelname zowat voor de afgrond stond. En dat ze sindsdien een enorme stap naar voren hadden gezet.

In 1986 ging de groep uit elkaar, al hielden ze wel contact. Moers werd graficus en fotograaf, Moulin ging voor de radio werken en toneelstukken en columns schrijven. In 2001 begon hij onder zijn eigen naam platen te maken voor het prestigieuze Blue Notelabel. Lacksman bouwde zijn eigen Synsound Studio in Laken. En bracht onder de naam Pangea een gelijknamige plaat uit, die op veel manieren de muziek van Deep Forest vooraf spiegelt. Lacksman is ook de producer van de eerste Deep Forest CD, die in zijn studio is opgenomen.

In 1999 werden een aantal originele nummers heruitgebracht onder de titel I don't like remixes samen met remixes door toonaangevende techno-artiesten [onder andere Carl Craig] als I don't like music.

In 2006 kwamen de mannen op de proppen met het album How Do You Dance? én scoorden ze een radiohitje met de cover On the Road Again. De plaat bevatte ook bewerkingen van "The Nr.1 Song in Heaven" van Sparks, "Jailhouse Rock" van Elvis Presley en "J'aime la vie" van Sandra Kim.

K3 neemt afscheid van het publiek

07.05.2016

Nog een paar optredens dit weekend, en dan geven Karen, Kristel en Josje definitief de fakkel door aan Hanne, Marthe en Klaasje. K3 is niet meer, leve K3. In de Lotto Arena bereiden zowel de oude als de nieuwe K3’tjes zich alvast voor op het laatste optredenweekend, meldt de meisjesgroep op Facebook.

Wie niet van de partij zal zijn bij de allerlaatste optredens van de oude K3, is ‘blonde van het eerste uur’ Kathleen Aerts. Eerst klonk het bij Studio 100 nog dat Kathleen betrokken zou worden bij de allerlaatste show op 8 mei in de Lotto Arena, maar dinsdag bleek dat ze toch niet zou afzakken naar Antwerpen. “Er is wel overleg geweest met Studio 100 en ik had dolgraag nog eens een K3-jurkje aangetrokken om mee op het podium te staan”, zegt Kathleen. “Maar bij Studio 100 willen ze vooral beklemtonen dat K3 niet stopt en de focus leggen op de nieuwe K3. Dat snap ik. De vele berichtjes die ik van vroegere fans heb gekregen de voorbije dagen, vind ik echt hartverwarmend”, klonk het.

Beelden: VTM
Tekst: Gazet van Antwerpen