"Ann Deville, vrij van geest mè de stem van 'n regulateur & staat wit mè haar trekzak! Anne Deville presenteert de resultaten van haar verblijf in 't Belgische cultureel centrum Chiroux. Haar universum is bitterzoet, in haar chansons wisselen poëtische tafereelkes mè plotselinge scherts".
Witloof stroomt deze jaargang stillekes in bij de derde editie van 't populaire 'Magic Music Festival' in Maastricht [20 locaties, 43 concerten in 3 dagen: 13-14-15 december].
Op zondagnoen 15 december 15h00 [attention: Belgische tijd] vormt Witloof podiumeke voor 't Waals-Belgische 'Ann Deville trio' [Rocourt, B], bekend om hun eigentijdse, originele chansons: 'n klankenmix van folk & geïmproviseerde muziek - zang, trekzak, tamboerijn, xylofoon & percussie versus zachte eigengereide elektronica, zeer aangenaam & vooral heel plezant.
Gij zijt van ganse harte welkom om te komen luisteren, misschien gecombineerd mè wa' Vlapas [Vlaamse Tapas], wellicht te komen lunchen [ofwel zelfs dineren], maar genieten mè gewoon 'n goeie pint mag zeker & vast ook. Dus gelijk gewoon, kan er makkelijk weer heel veel bij ons.
Vrije inkom, maar vanwege de beperkte plaats, is reserveren op voorhand wel gewenst [u kunt optelefoneren ofwel 'n maileke sturen naar info@witloof o.v.v. matinee]. Overigens Luikse kermis-hotdog mè choucroute aan € 2.85 deze middag.
Meer info betreffende 't 'Magic Music Festival' via de webzijde: http://www.ap-artevents.nl/
Dit weekeind organiseert "in den Ouden Vogelstruys" [a.h. Vrijthof] voor de eerste maal haar "Trappistenweekend".
Vrijdag 22 t/m zondag 24 november kunt gij hier alles te weten komen over alle Trappisten van de ganse wereld en zeker & vast ook ALLES proeven. [volledige randanimatie van de Struys volgt later vandaag].
Zondagavond 24 november is Witloof als onderdeel van 't program gastkok in de Struys en kookt 'n 7-gangen proeverij bereid mè en begeleid door ALLE Belgische Trappisten [+1 Nederlandse-].
MENUUKE/PROEVERIJ:
1. Knolseldersoepke op basis van biologische Trappe Puur, mè waterkerscoulis & lookcroûtons uit Bierbostelbrood van de Broeders Wolfgang & Thomas van de Kloosterwinkel
Bierbegeleider: La Trappe Wit
2.Dunne plakskes van Belgisch Blauw-Wit rund gesneden op onze antieke Berkel, geserveerd mè Achelse Blauwe Grevenbroeckerkaas
Bierbegeleider: Achelse Kluis Blond
3.Kabeljauw op z'n Antwaarps mè licht sauske op basis van gevogeltebouillon, laurier & Blonde Westmalle
Bierbegeleider: Westmalle Tripel
4.Vol-au-vent mè fricassée van konijn op basis van Westvleteren Acht
Bierbegeleider: Westvleteren Twaalf
5.Stoverij van varkenswangen bereid mè Chimay Rouge & Kaprijkse speculaas, handversneden fritjes, vers getikte mayonaise, appelprol & ouderwets witloofslaatje mè kramiekskes
Bierbegeleider: Chimay Bleue
6.Tulpgebakske mè rode bosfruitjes & karamel van Orval
Bierbegeleider: Orval
7.Plateauke mè biologische kazen uit AQ Rochefort geselecteerd door Kaasmeester Michel van Tricht mè noten-vijgenbrood
& confiture op basis van pruimen & Rochefort 8
Bierbegeleider: Rochefort 10
Aanvang diner: 19h00
Prijs p.p. 7-gangen proeverij € 37.5
Prijs (optionele) drankenarrangement € 17.5 (7 * 1/2 begeleidende Trappist + water & koffie à volonté]
NB. Er is zeer beperkte beschikbaarheid aan tafelkes, zijt dus heel rap: reservaties kunnen gemaakt worden via:
reservering@vogelstruys.nl
De opbrengst van elke verkochte West-Vleteren Trappist tijdens 't ganse weekeind gaat naar 't goede doel: Fill the cup (www.jointhecup.org).
GENIET EN DRINK MET MATE, MAAR DRINKT WEL REGELMATIG..
Op dit moment bestaat onze bierkaart uit 50 BLITSE pinten en 25 TOFFE jenevers - 'n groot succes.
Vanaf januari gaan wij stapke verder en openen wij [binnen Witloof] onze pinten- & jenevertoog mè de 101 meest merkwaardige Belgische bieren en ruim 50 blitse jenevers uit Vlaanderen & Wallonië [inclusief onze eigen gestookte jenever i.s.m. Jenevermuseum in Hasselt].
In aanloop naar januari gaan we alvast wat voorproefkes weggeven van ons zeer uitgebreid nieuwe assortiment. Vanaf morgen van 't vat: BLANCHE de BRUXELLES / Manneken Pis Belgian White [Brasserie Lefèbvre]..
Witloofbier van Hof ten Dormaal [Tildonk, Vlaams-Brabant België]
Wit Goud is het eerste witloofbier ter wereld. Dit blond hoevebier bevat iets minder hop. De hop wordt deels vervangen door chicorei, de wortel van het witloof die tijdens het laatste halfuur van het brouwproces aan het brouwsel wordt toegevoegd.
Fris bittere geur van witloof. Zacht bittere (witloof)smaak, die echter niet lang blijft hangen. 90 % van ‘White Gold’ is voor export naar de Verenigde Staten, een klein deel blijft in Leuven, voor de fijnproevers.
- Type: Belgisch hoevebier, alcohol: 8 %
- Aanbevolen schenktemperatuur: 5-8 ºC
- Enkel in januari van 't vat, nadien op fles [37.5 cl]
- Bier van hoge gisting met hergisting op fles
- Gebrouwen van: water, gist, gerstemout, suiker, hop, witloofwortel
Zeker & vast mag dat bij ons niet ontbreken en dus vanaf december 2013 op de bierkaart bij Witloof in Maastricht.
TOF OM TE ZIEN: Op 10 november is er 'n heruitzending van "Tournée Générale" te zien op Zwart-Wit Loof TV, waar de Ray & de Jean op bezoek zijn bij Hof ten Dormaal in Tildonk en waar het Witloof-bier uitgebreid wordt besproken.
TOF NIEUWS: vanaf dezen' avond [onze Nonkel Jean verjaart vandaag] stroomt onze eigen natuurzuivere pint van 't vat, noemt:
'n JEANKE...
Speciaal voor Witloof in West-Vlaanderen gebrouwen door Brouwerij Bockor uit Bellegem (deelgemeente Kortrijk).
Geserveerd in 'n ouderwets smakelijk Brussels glaaske aan 'ne ocharme € 2.10.
Vanaf deze week breidt Witloof de bierkaart andermaal uit met 17 hoogst opmerkelijke, maar hele TOFFE Belgische pinten:
- Hercule STOUT [Ellezelloise]
- Delirium tremens [Melle]
- Bourgogne des Flandres [Itterbeek]
- Limbiorix [Tongeren]
- Vedett Wit [Antwerpen]
- Quintine bio bier [Ellezelloise]
- Boerken [Sint-Niklaas]
- Boerinneke [Sint-Niklaas]
- Limburgse Witte [Opitter]
- Grottenbier uit Watou [gelagerd in de grotten van Kanne]
- Hasselts bier van Abdij Herkenrode
- Amburon Blond [Tongers stadsbier]
- Lindemans Geuze Cuvée René [speciaal voor Renée & eenieder die dit bier ook kan waarderen]
- Bosbier van Bree-Opitter
- Rick's zwart kriekenbier uit Moelingen [Voeren]
- terug van weggeweest: Sint Bernardus Abt 12 [West-Vleteren]
- Deus: Champagnebier uit Buggenhout [eveneens terug van weggeweest]
In samenwerking mè 't Jenevermuseum in Hasselt hebben we 'n vernieuwd én KEI-TOF assortimentje samengesteld mè - ons gedacht - hele TOFFE Belgische Jenevers. Geen goesting meer in 'n dessertje? Dan moogt gij, desgewenst, kiezen voor 'n (ouderwets gezette) tas koffie mè 'n BLITS Jeneverke.
We komen zeer graag aan uw tafelke om samen mè u 'n TOFFE keuze te maken uit ons zeer ruime aanbod naar uw eigen, persoonlijke smaak. Eerst goed ruiken, dan proeven.. Verrassend lekker na 'n Vlaamse (en/of Waalse) maaltijd..