LUISTERT NU 24 OP 24 NAAR RADIO WITLOOF (BONHEUR), ons eigen piraten-radiostationneke.
Want we gaan voorbij aan geluid, chaque heure - RADIO WITLOOF (BONHEUR).
TOFFE plaatjes kunt gij aanvragen bij diverse uitzendingen door 'n maileke te sturen naar: radio@witloof.nl.
De meest opmerkelijke bewegende beelden van België, elken' dag verse nieuwe herbewerking…
Vandaag verjaart: Bob Peeters [Lier, 10 januari 1974], Belgisch voetbalcoach en voormalig voetballer [bij Lierse, Roda JC, Vitesse, Millwall & KRC Genk]. Sinds 5 november 2013 is hij coach van Waasland-Beveren [ook trainer geweest bij Cercle Brugge & AA Gent].
Fragment: Bob Peeters tijdens Euro 2000 met zijn gekende koptelefoon, naarstig op zoek naar een Roemeense supporter. Wie verstaat de Roemeense vrouw van het hamburgerkraam?
Vandaag verjaart: Kirsten Flipkens [Geel, 10 januari 1986], Belgisch tennisster. Ze won verscheidene ITF-toernooien, en behaalde in 2009 goede resultaten in het WTA-circuit, met een tweede ronde in de Australian Open en Roland Garros en een derde ronde op Wimbledon en de US Open.
In 2006 had ze dankzij een gelukje haar debuut op Roland Garros gemaakt. Na uitgeschakeld te zijn door de Française Virginie Pichet in de laatste kwalificatieronde werd ze dankzij lottrekking [lees: als lucky loser] toch nog opgevist voor de eerste ronde. Hierin moest ze opnieuw tegen Virginie Pichet, die ze deze keer wel versloeg, meerbepaald met 6-2 en 6-3. In de tweede ronde werd ze hierna uitgeschakeld door de Italiaanse Flavia Pennetta met 6-1 en 6-0.
Na vele jaren van blessures en zelfs in 2012 bijna dood te zijn geweest, kwam ze in 2013 bijzonder sterk terug, en bereikte ze haar voorlopig hoogste plaats op de wereldranglijst [14e] door op Wimbledon door te stoten naar de halve finales – daarin was de Française en latere winnares Marion Bartoli veel te sterk, want laatstgenoemde won oppermachtig met 6-1 en 6-2.
Op 22 december 2013 werd Flipkens verkozen tot Sportvrouw van het Jaar 2013. Ze haalde het in die verkiezing van volleybalster Valérie Courtois en van Cathérine Jacques die aan jiujitsu doet.
Vandaag verjaart: Marc Lauwrys [Lier, 10 januari 1958], Vlaams acteur en regisseur.
Wanneer Henri terugkomt van zijn stage in Parijs lijkt de huisvrede in een kleine chocoladewinkel verstoord. Slaagt Henri er in om met zijn nieuwe praline La Parisienne de zaak te redden. Of steekt de vertroebele vader-zoonrelatie daar een stokje voor.
Henri: Wietse Tanghe
Leo: Marc Lauwrys
Martine: Veerle Eyckermans
Regie: Shanah Noynaert
Regie-assistent: Stephanie Caset
Camera: Luis Schutte
Camera-assistent: Kevin Boone
Geluid: Jens Wellekens
Montage: Victor Goddyn
Art director: Thomas Vandenbroucke
Muziek: Benjamien Lycke
R.I.P. was een BRTN sitcom-serie die van 1992 tot 1994 op TV1 liep rond een begrafenisondernemer in Geraardsbergen. In de hoofdrollen kunt u o.a. Marc Lauwrys, Simonne Peeters en Kurt Defrancq zien. Hier kunt u deel 1 van de eerste aflevering van het eerste seizoen zien, uitgezonden op 4 januari 1992.
Absynthe Minded [vroeger Absynthe Minded Quartet] is een indierock-/jazzband uit de omgeving van Gent. Leden: Bert Ostyn [zang, gitaar], Renaud Ghilbert [viool, trompet, percussie], Jan Duthoy [Hammond, piano], Sergej Van Bouwel [basgitaar, contrabas] & Jakob Nachtergaele [percussie].
Absynthe Minded zag het daglicht in 1999 en was oorspronkelijk de eenmansband van Bert Ostyn [1981, Vichte in West-Vlaanderen]. Ostyn liet voor het eerst van zich horen met de opname van 'More than this' in een slaapkamer in het Gentse. Een jaar later kreeg Ostyn de kans om - samen met een aantal andere muzikanten die later de band Tao Tse Tse zouden vormen - in een heuse studio te gaan opnemen. Resultaat hiervan was de demo 'Mushroom Holiday'.
In 2001 nam Absynthe Minded een derde demo op, getiteld 'Krankenhaus Hotel'. Opnieuw werd gekozen voor een luidruchtige slaapkamer. Het werd steeds duidelijker dat Bert Ostyn een echte band rond zich moest verzamelen. Zo geschiedde, en in 2002 werd de eerste demo mét band ['Absynthe Minded Quartet'] uitgebracht onder de vorm van de 'Sweet Oblivion'. Het Quartet bestond uit Bert Ostyn, Renaud Ghilbert, Sergej Van Bouwel en Jan Duthoy. Samen traden ze veel op in cafés en deden ze voorprogramma's.
In 2003 was de tijd rijp voor een eerste officiële release op het Keremos-label: de 'History Makes Science Fiction EP' was een feit. Met deze ep onder de arm nam de groep in 2004 ook deel aan Humo's Rock Rally: ze haalden de finale, waarin ze tweede eindigden na The Van Jets.
Met de komst van drummer Jakob Nachtergaele werd ook aan de sound van de band een draai gegeven. Het resultaat hiervan is te horen op het debuutalbum van Absynthe Minded, 'Acquired Taste', dat in 2004 werd uitgebracht, opnieuw bij Keremos. De plaat werd geproduceerd door Geoffrey Burton. Nog geen jaar later werd een tweede album opgenomen onder de leiding van Jean-Marie Aerts. Na tournees in België en Nederland haalden 16 nummers de plaat, die werd uitgebracht in België, Duitsland en Nederland. Later volgde ook nog Portugal. Vervolgens ging Absynthe Minded op tournee in onder meer Duitsland, Frankrijk, België en Nederland. Later kwamen ze na hun doorbraak in Frankrijk terug naar België met hun nieuwe single "Envoi". Met dit lied brengt de groep een hommage aan de schrijver Hugo Claus [1929-2008].
Op 8 januari 2010 won Absynthe Minded net als Daan vier Music Industry Awards, namelijk die voor Hit van het Jaar, beste album, beste rock/alternative en beste groep.
De Belgische New Beat-groep Technotronic werd opgericht door Jo Bogaert eind jaren 80. Bogaert was een van de drijvende krachten tijdens de hoogdagen van de New Beat. Ook toen de New Beat-rage overvloog stond hij niet stil en hij bleef sleutelen aan een eigen geluid.
Het debuut van Technotronic werd Pump Up the Jam. Op het podium stond Felly Kilingi, maar in de studio werd gerapt door de Zaïrese Manuela Kamosi [Ya Kid K]. Manuela Kamosi is de oudere zus van Karoline Kamosi, die later zelf bekend werd onder de naam Leki.
De single deed het uitstekend in bijna alle landen van de wereld, en werd nr. 1 in het grootste deel van die landen. Het nummer bleef in de VS steken op nr. 2, zodat Dominique van Soeur Sourire daar de grootste hit van Belgische bodem bleef. In totaal werden van "Pump up the jam" wereldwijd meer dan 3,5 miljoen exemplaren verkocht.
Daarna werden nog enkele singles uitgebracht: Get Up! [Before The Night Is Over] en This beat is Technotronic. Deze haalden niet de gigantische verkoop van het debuut, omdat ze het verrassingseffect ervan misten. Nog steeds heeft Pump up the jam de status van jarennegentigklassieker, hoewel het nummer al eind jaren 80 werd uitgebracht.
Voor het tweede album, Body to Body, deed Bogaert een beroep op Reggie, een van de twee vrolijke dames die bekend werden met Indeep [bekend van Last night a dj saved my life]. Deze plaat genereerde niet half zoveel verkoop als de eerste.
Drie jaar na hun eerste succes, werd de single Move this van het debuutalbum [ook met Kamosi] populair dankzij het gebruik ervan in een reclame van Revlon. Het klom op tot nummer 6 van de Billboard-charts in de Verenigde Staten.
In totaal verkocht Technotronic meer dan 14 miljoen albums over de hele wereld.
Ze waren in de jaren 90 o.a een openingsact voor Madonna's Blond Ambition Tour.
Confetti's waren een Belgische new-beat-muziekgroep die in 1988 werd opgericht tot de opheffing in 1992. De Confetti's bestond in die periode uit zanger Peter Renkens met zijn danseressen Marleen, Tania, Hilde en Daniëlla. De groep scoorde internationaal hoge cijfers met nummers als The Sound of C, C' day, C in China en Put 'm Up.
Vanaf 2010 is het project nieuw leven ingeblazen en wordt Confetti's gevormd door zanger Geert en de danseressen Sophie Vanderschaeghe en Lindsay Gills. De kern van het originele concept, een gek acterende frontman met zijn vrolijke danseresjes, is nog steeds aanwezig, maar gemoderniseerd naar de invloeden van tegenwoordige muziekstijlen.
Het is april 1984 en de 38-jarige [kleinkunst]zangeres Ann Christy [Antwerpen, 22 september 1945 - Meise, 7 augustus 1984] is te gast bij Mike Verdrengh in het BRT-muziekprogramma Hotel Americain. Een jaar voordien werd bij haar baarmoederhalskanker vastgesteld. De ziekte eist psychologisch en fysiek heel veel energie maar Ann vecht en blijft optimistisch. Bij Mike zong ze vol emotie en vitaliteit het nummer "Ik leef voor jou". Het was haar laatste optreden. Ann Christy overleed, 4 maanden nadien, op 7 augustus 1984. Ze werd 38 jaar.