LUISTERT NU 24 OP 24 NAAR RADIO WITLOOF (BONHEUR), ons eigen piraten-radiostationneke.
Want we gaan voorbij aan geluid, chaque heure - RADIO WITLOOF (BONHEUR).
TOFFE plaatjes kunt gij aanvragen bij diverse uitzendingen door 'n maileke te sturen naar: radio@witloof.nl.
De meest opmerkelijke bewegende beelden van België, elken' dag verse nieuwe herbewerking…
Samson en Gert is een Vlaamse kindertelevisieserie die sinds 2 september 1990 wordt uitgezonden door de VRT. In Nederland maakte het programma zijn debuut op 29 september 1992 bij Veronica.
In 2006 werd na zestien seizoenen de productie van nieuwe afleveringen stopgezet, maar de serie wordt anno 2013 nog altijd dagelijks heruitgezonden op Ketnet [en in Nederland op Kindernet]. Enige jaren na stopzetting van de reeks verschenen er wel nog twee televisiespecials en de bioscoopfilm Hotel op stelten. Daarnaast zijn er nog ieder jaar nieuwe theatershows, waaronder de Samson en Gert Kerstshow.
Wendy Van Wanten [Oostende, 6 februari 1960], pseudoniem van Iris Vandenkerckhove, is een Vlaams model, zangeres en televisiepersoonlijkheid.
Wendy van Wanten begon haar carrière als model bij een Leuvens modellenbureau. Ze verscheen in onder meer Elle, Vogue, Burda, Flair en The American New Look. Ze heeft opdrachten afgewerkt in Parijs, Düsseldorf, Amsterdam, de Bahama's en in Arizona [Verenigde Staten].
In 1986 werd ze winnaar van de Baccara-beker als Iris in het team van Johan Verminnen met het nummer If I could only....
Ze werd vooral bekend van het programma De PinUp Club, waarin ze als Wendy Van Wanten de brievenrubriek presenteerde.
In 1991 nam ze met Willy Sommers het duet Kijk Eens Diep in mijn Ogen op, dat verscheen op haar album Verliefd.
In 1993 speelde ze de rol van directrice in Meester! op VTM, een remake van de BRT-serie Meester, hij begint weer!
In 2006 was ze het onderwerp van het televisieprogramma Wie wordt de man van Wendy bij VTM. Hier heeft ze haar partner gevonden, Frans Vancoppenolle, die ook haar manager geworden is. Later waren zij samen te zien in de docusoap Wendy & Verwanten bij VTM.
Studio 100 is een Belgisch bedrijf dat populaire tv-programma's maakt en vijf pretparken en verschillende muziekgroepen beheert.
Philippe Geubels [Dendermonde, 15 april 1981] is een Vlaamse stand-upcomedian. Bij het grote publiek werd hij bekend toen hij in 2007 deelnam aan de Comedy Casino Cup, een programma van de Vlaamse televisiezender Canvas. In de finale van deze wedstrijd verloor hij nipt van Xander De Rycke. Kenmerkend voor zijn presentatie is zijn nasale en langzame manier van spreken.
Vandaag verjaart: Joke van de Velde [Gent, 28 december 1979], Belgisch model en presentatrice. Van de Velde was Miss België in 2000. Ze nam in 2000 eveneens deel aan de Miss World en Miss Univers verkiezingen.
Ze volgde op school moderne talen-wetenschappen en volgde daarna nog een specialisatie in Nederlands, Frans, Engels en Duits en volgde studie kleuterleidster. In 2000 werd ze Miss België, waarna ze zich uitgebreider kon toeleggen op modellen- en presentatiewerk.
Ze verscheen in verschillende bladen zoals Ché, P-Magazine, Menzo en Maxim. Ze werkte ook als styliste voor bladen als Flair, Story en Maxim. Daarnaast verscheen ze ook af en toe in televisieprogramma's. In 2001 verscheen ze al in Big Brother VIPS. In 2006 nam ze deel aan het programma Stanley's Route, waarin ze de finale haalde. Had een gastrol in FC De Kampioenen en in de politieserie Witse In 2008 was ze te zien als bokser in de videoclip van "Longface" van Tom Helsen. In 2010 presenteerde ze op 2BE De Pokerkampioen van Vlaanderen en nam ze deel aan het programma MasterChef. Vanaf 2007 stond ze in voor de organisatie van Miss Oost-Vlaanderen, de preselectie van Miss België in Oost-Vlaanderen en vanaf 2010 ook voor de organisatie van Miss West-Vlaanderen. Sinds 2013 werkt ze elke woensdag mee aan een radioprogramma op Q-music.
Vandaag verjaart: Dirk Stallaert [Brussel, 28 december 1955], Vlaams striptekenaar, onder meer bekend vanwege zijn medewerking aan de stripreeksen Nero [1992-2003], De Kiekeboes [2003-2005] en Suske en Wiske [vanaf 2006].
Voorheen werkte hij als cartoontekenaar bij Knack, tekende hij de reeks De Strangers in de Gazet van Antwerpen, werkte hij voor Jean-Pol, werkte aan de reeks Nino met Hec Leemans, en had daarnaast nog vele andere opdrachten.
Als assistent van Marc Sleen tekende Stallaert sinds 1992 jarenlang de avonturen van Nero.
Hij won reeds meerdere prijzen, waaronder de Bronzen Adhemar in 1995. Het juryrapport vergeleek hem zowel met de grote Belgische striptekenaars als Hergé en Bob De Moor, als met de meesters van de Vlaamse School: Marc Sleen en Willy Vandersteen.
In 2003, na lang beraad, wegens het stopzetten van de Nero-reeks, besloot hij om een aanbod van Merho te aanvaarden en in diens De Kiekeboes-reeks als tekenaar te fungeren.
Daarnaast tekent hij verder twee gag-strips op scenario's van Urbanus: nl. Plankgas en Plastronneke en Mieleke Melleke Mol.
Na drie jaar "Kiekeboe" verlaat Stallaert eind december 2005 Merho om vanaf januari 2006 te gaan werken als tekenaar bij Studio Vandersteen. In 2005 heeft hij al enkele gags getekend voor de nieuwe reeks van De grappen van Lambik.
Van tijd tot tijd werkt hij ook samen met Erik Meynen, onder meer voor De Standaard, Unizo en Fedra.
In 2012 nam Stallaert even De Geverniste Vernepelingskes over van Jan Bosschaert, maar het tekenen van de reeks viel hem te zwaar. Steven Dupré nam over.
Johan André Magdalena Taeldeman [Maldegem, 23 december 1943] is een Belgische taalkundige. Hij publiceerde veel over de Nederlandse fonologie en de Vlaamse dialecten.
Taeldeman studeerde aan de Universiteit van Gent Germaanse filologie tot 1966. In 1976 werd hij er doctor in de letteren en de wijsbegeerte. Hij bleef lesgeven aan de UGent, waar hij Nederlandse taalkunde gaf. In 1995 werd hij lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde [KANTL] in Gent. Van 1996 tot 1999 was hij voorzitter van de Koninklijke Zuid-Nederlandse Maatschappij voor Taal- en Letterkunde en Geschiedenis. In 2001 werd hij doctor honoris causa aan de Université de Liège. Aan de UGent ging hij op 1 oktober 2004 met emeritaat. Als waardering voor zijn werk brachten tientallen bevriende taalkundigen het boek Schatbewaarder van de taal: Johan Taeldeman uit. Hij was ondervoorzitter van de KANTL in 2006 en voorzitter in 2007. Naast talloze wetenschappelijk artikelen, schreef hij ook verschillende tijdschriftartikelen en boeken over fonologie en dialecten.
Taeldeman gaf ook meermaals kritiek op de achteruitgang van het taalgebruik op televisie in Vlaanderen. In 2007 verzette hij zich in een opiniestuk "Het Vlaamse taallandschap verschraalt" in De Standaard tegen de oprukkende tussentaal en pleitte hij voor een Vlaamse standaardtaal.