RADIO WITLOOF

LUISTERT NU 24 OP 24 NAAR RADIO WITLOOF (BONHEUR), ons eigen piraten-radiostationneke.

Want we gaan voorbij aan geluid, chaque heure - RADIO WITLOOF (BONHEUR).

Dagelijkse programmatie

TOFFE plaatjes kunt gij aanvragen bij diverse uitzendingen door 'n maileke te sturen naar: radio@witloof.nl.


ZWART-WIT LOOF TV

De meest opmerkelijke bewegende beelden van België, elken' dag verse nieuwe herbewerking…

Stash - Sadness

22.05.2019

Raymond Ceulemans: Mister 100 [filmtrailer]

01.05.2019

Raymond ridder Ceulemans (Lier, 12 juli 1937) is een Belgisch carambolebiljarter. Hij werd 35 keer wereldkampioen, 45 keer kampioen van Europa en 61 keer kampioen van België.

Ceulemans bekwaamde zich al op zijn zevende in de biljartsport op de cafétafel van zijn vader. Ook voetbalde hij bij de plaatselijke vierdeklasser FC Nijlen. Ceulemans was een goede midvoor en in 1958 werd hij ontdekt door Beerschot. Maar een transfer zat er niet in; waarom weet Ceulemans zelf ook niet.

Hij stopte definitief met voetballen en legde zich helemaal toe op het biljarten. Met succes, want op zijn 23e veroverde hij op 19 februari 1961 zijn eerste Belgische driebandentitel. In 1962 won hij voor het eerst het Europees kampioenschap driebanden en een jaar later al voor het eerst het wereldkampioenschap driebanden met moyennes van respectievelijk 1.159 en 1.307. Hij werd kampioen van de Billiards World Cup Association in 1986, 1987 en 1990.

Na het veroveren van zijn honderdste titel kreeg hij de bijnaam Mister 100. Ceulemans werd in juli 2001 in Las Vegas uitverkoren voor de "Hall of Fame". Deze onderscheiding kreeg hij van de BCA, de leidende biljartorganisatie in de Verenigde Staten. In de zomer van 2002 werd Raymond Ceulemans door Koning Albert II tot ridder benoemd. In 2005 eindigde hij op de 52ste plaats in de Vlaamse versie van De Grootste Belg en op nr. 24 in de Waalse versie.

Ceulemans is tot nu toe de enige biljarter die Belgisch Sportman van het jaar (1978) werd.

André Brasseur - Special-230 [1965]

29.04.2019

André Brasseur [Ham-sur-Sambre, 11 december 1939] is een Belgische organist en instrumentalist uit de jaren 60 en 70.

Hij scoorde in 1965 een internationale hit met de instrumental "Early bird" [genoemd naar de eerste telecommunicatiesatelliet die in datzelfde jaar in een baan om de aarde werd gestuurd]. Van de single werden wereldwijd meer dan zes miljoen exemplaren verkocht. Zijn muziek werd vaak als tune gebruikt op Radio Veronica.

In België raakte dit nummer helemaal tot nummer één, en verbleef in de hitparade gedurende vier maanden.

De opvolgsingle "Atlantide/Studio 17" geraakte ook nog redelijk hoog [tot nº16] en bleef daar 1 maand. Van alle andere singles uit zijn indrukwekkende lijst, kan er evenwel geen spoor in de Belgische Charts worden teruggevonden

In Nederland verkreeg het nummer "Big Fat Spiritual" in de jaren 60 / '70 van de 20e eeuw grote bekendheid doordat de destijds populaire diskjockey Eddy Becker dit nummer voor zijn radioprogramma's als herkenningsmelodie gebruikte. Velen zullen daardoor weliswaar niet onmiddellijk de titel herkennen, maar wel het nummer zelf.

In de jaren zeventig maakte André Brasseur een tijd lang deel uit van de Bluesworkshop, de begeleidingsgroep van Roland Van Campenhout, en toerde hij mee door het Verre Oosten. In 1990 fungeerde Brasseur als studiomuzikant voor Vaya Con Dios. Hij speelde keyboards op de hitsingle What's a Woman.

Pierre Alechinsky [2010]

27.04.2019

Pierre Alechinsky est un peintre, graveur, céramiste belge, qui réunit dans son œuvre expressionnisme et surréalisme. Il devient très rapidement l'un des acteurs majeurs du monde artistique belge de l'après-guerre. Après sa rencontre avec le poète Christian Dotremont, l'un des fondateurs du groupe CoBrA [mouvement créé en 1948, regroupant des artistes issus de Copenhague, Bruxelles et Amsterdam, qui préconise un retour à un art plus provocant, agressif et audacieux], il adhère en 1949 à ce mouvement d'avant-garde artistique, rejoignant Karel Appel, Constant, Jan Nieuwenhuys et Asger Jorn. Il participe aussitôt à la « Première exposition internationale CoBrA » au Stedelijk Museum. Agé de 83 ans il vit désormais dans le sud de la France.