LUISTERT NU 24 OP 24 NAAR RADIO WITLOOF (BONHEUR), ons eigen piraten-radiostationneke.
Want we gaan voorbij aan geluid, chaque heure - RADIO WITLOOF (BONHEUR).
TOFFE plaatjes kunt gij aanvragen bij diverse uitzendingen door 'n maileke te sturen naar: radio@witloof.nl.
De meest opmerkelijke bewegende beelden van België, elken' dag verse nieuwe herbewerking…
Het geheim van de Eenhoorn [Le Secret de la Licorne] is het elfde album uit de stripreeks Kuifje van de Belgische tekenaar Hergé. Het album is het eerste Kuifjealbum dat vertaald werd naar het Nederlands [1946]. In 1974 verscheen de nieuwe vertaling.
Op een rommelmarkt loopt Kuifje Jansen en Janssen tegen het lijf, die op pad zijn gestuurd vanwege een recente toename in het zakkenrollen. Hun portefeuilles blijken echter ook gestolen, waarop Kuifje hen geld voorschiet. Kuifje koopt dezelfde middag een model op schaal van een oud zeilschip. Twee mannen, de ene met een zwarte baard, de ander groot en onvriendelijk met snor, proberen het al direct af te kopen. Als Kuifje thuis is komt de eerste man nog eens aan de deur, en legt uit dat hij het schip graag wil hebben omdat hij verzamelaar is. Kuifje wil het model echter aan kapitein Haddock cadeau doen en slaat elk bod af. Bobbie laat het schip vallen, zodat de mast breekt, maar Kuifje kan dit op tijd herstellen. Als Kuifje het schip echter aan Haddock toont, brengt deze hem meteen mee naar zijn appartement. Daar heeft Haddock een portret hangen van zijn voorouder, Francois, ridder Haddoque, met op de achtergrond precies hetzelfde schip, De Eenhoorn. Als Kuifje thuiskomt blijkt het scheepsmodel echter gestolen. Kuifje verdenkt de verzamelaar, mijnheer Sakharine, en gaat bij de man langs. Sakharine heeft wel degelijk een model van de Eenhoorn, maar niet dat van Kuifje, want de mast is onbeschadigd. Thuisgekomen blijkt er nogmaals ingebroken bij Kuifje: de inbreker heeft alles doorzocht, maar niets meegenomen.
De volgende ochtend komen Jansen en Janssen langs om hun schuld af te betalen, om te ontdekken dat hun portefeuilles weer weg zijn. Zij hadden echter de avond ervoor ook geprobeerd bij Kuifje langs te gaan, en waren toen de onbeleefde man van de rommelmarkt tegen het lijf gelopen. Terwijl Kuifje de laatste rommel opruimt ontdekt hij een perkament onder de kast. Hij snapt dat dit in de mast van het model verborgen had gezeten, maar er bij de val uitrolde, en dat de dief hier vanaf wist, en dus terugkwam om het perkament te zoeken. Kuifje vermoedt dat hij een schat op het spoor is en gaat naar de kapitein. De kapitein heeft ondertussen oude erfstukken van Ridder Haddoque opgezocht en vertelt Kuifje de inhoud van Haddoques scheepsjournaal. Eind zeventiende eeuw werd De Eenhoorn veroverd door de piraten van Scharlaken Rackham. Alleen Ridder Haddoque werd niet meteen gedood. Terwijl de piraten zich 's avonds bedronken, ontsnapte Ridder Haddoque, doodde hij Rackham en blies hij het schip op, terwijl hij zelf wegroeide naar een nabijgelegen eiland.
Kuifje vertelt van het perkament, maar zijn portefeuille blijkt gestolen. Hij en Haddock besluiten om mijnheer Sakharine op te zoeken. Deze blijkt echter overvallen, waarbij het perkament uit zijn Eenhoorn gestolen is. De omschrijving van de dief is die van de man van de rommelmarkt. Tot Kuifjes verbazing wacht de man hem bij zijn huis op en vraagt om een gesprek. Hij wordt echter vanuit een voorbijrijdende auto neergeschoten.
Jansen en Janssen zijn erin geslaagd de zakkenroller te betrappen, maar bemachtigden alleen zijn jas, waarin Kuifjes portefeuille werd aangetroffen. Enkele dagen later wordt Kuifje ontvoerd. Hij ontwaakt in de kelder van kasteel Molensloot, en zijn ontvoerders, de gebroeders Vogel, eisen dat hij hen de twee overige perkamenten teruggeeft (die hij niet heeft). Kuifje ontsnapt, en wordt op het nippertje gered door de kapitein en Jansen en Janssen, omdat de neergeschoten man een aanwijzing naliet alvorens te sterven. Maximus Vogel, de gevaarlijkste broer, ontsnapt, maar de andere broer bekent en biecht alles op. De gebroeders Vogel zijn antiquairs, die in het kasteel een schaalmodel van de Eenhoorn hadden ontdekt, waarna ze uit het perkament in de mast afleidden dat er nog twee modellen moesten zijn. Ze gaven hun agenten opdracht om de andere twee modellen te zoeken. Eén van hen, Barnabas, ontdekte dit. Hierop stal hij het scheepsmodel van Kuifje, en het perkament van Sakharine. Barnabas was echter niet tevreden over zijn betaling en wilde de zaak aan Kuifje verraden, waarop Maximus hem probeerde neer te schieten. Kuifje werd ontvoerd omdat de broers meenden dat hij de twee perkamenten gestolen had van hen.
Uiteindelijk hebben Jansen en Janssen de zakkenroller opgespoord via het wasserettemerk in zijn jas. De man, Aristides Rapier, blijkt een kleptomane oud-ambtenaar, die het niet kan laten om portefeuilles te stelen voor zijn verzameling. Dit verklaart ook waar de twee verdwenen perkamenten gebleven waren: Rapier had de portefeuille van Maximus Vogel gestolen. Het perkament van Kuifje zelf wordt teruggevonden als Maximus Vogel wordt aangehouden bij de grens. Door de drie perkamenten tegen het licht te houden ontdekken Kuifje en de kapitein de locatie van het eiland waarbij de Eenhoorn gezonken is, en kunnen ze de schat van Scharlaken Rackham gaan zoeken.
Het verhaal wordt vervolgd in 'De schat van Scharlaken Rackham' [en wordt 7 november uitgezonden op ZWART-WIT LOOF TV].
In 1986 maakten we kennis met buitenaardse wezens Mik en Mak, maar ging Eddy Wally vroeger of later de ruimte in met Lava?
extra weetje: Mik, Mak en de Melkmon [1986]
De legendarische jeugdreeks Mik, Mak en Mon liep 2 seizoenen, van 7 oktober 1986 tot 23 februari 1988. In totaal waren er 23 afleveringen van telkens 3 minuten. Mik en Mak waren twee buitenaardse wezens die op aarde terechtgekomen waren nadat een noodlanding op aarde hen bijna fataal was geworden. Maar de nobele Mon, melkboer van beroep, vond hen, bevrijdde hen uit de wrakstukken en reanimeerde de futuristische krullenbollen uit Galacton met een slok verse melk.
De reeks was bedoeld ter bevordering van de melkconsumptie. Het was dan ook de melkindustrie die de productie van Mik, Mak en Mon betaalde. Hetzelfde gold voor de jeugdreeks Postbus X, opvolger van Merlina. Daar werd zelfs melk van de tap geschonken in het Melkhuisje. Hetzelfde gebeurde min of meer in de Korova Milk Bar uit A Clockwork Orange, de controversiële film uit 1971. Het meubilair van de melkbar had er evenwel de vorm van naakte vrouwen en de heel wat minder onschuldige melk – Moloko, Russisch voor ‘melk’, genaamd - werd er geserveerd uit de tepels van vrouwenborsten. Melk is goed voor elk! Proost!
t Hof van Commerce is een Vlaamse hiphopgroep uit Izegem, bestaande uit Flip Kowlier [Filip Cauwelier] of 'Levrancier', Buyse [Serge Buyse] of 'Dommestik' en DJ 4T4 [Kristof Michiels].
De raps gebeuren overwegend in het West-Vlaamse dialect en zijn veelal humoristisch van inslag, maar ook vaak politiek getint. Op hun cd's zijn vaak vele gastrappers te beluisteren. Onder hen bijvoorbeeld Balo [ex-Starflam], Brahim, Riemeloare [De Nihilisten], TLP, Gabriel Rios, MC's Spok en Statiek [Indigenous], Peter Lesage en Nina Babet [onder andere Moiano].
Elk lid heeft naast zijn carrière bij 't Hof van Commerce ook een solocarrière uitgebouwd. Flip Kowlier bracht in 2001 zijn soloalbum Ocharme Ik uit, 4T4 is de drijvende kracht achter Ultrasonic 7 en Serge Buyse is actief als striptekenaar en bracht een soloalbum uit. Zijn Engelstalige debuutstrip Adventures in Cult City werd in oktober 2010 voorgesteld aan het publiek. Zijn debuutalbum Buyse dateert van 2011.
Naar jaarlijkse traditie vond op 4 November 2012 de Sint-Hubertusviering plaats te Brasschaat. In tegenstelling tot de videoclip van vorig jaar staat deze keer het met uitsterven bedreigde Belgisch trekpaard centraal.
We zien het optuigen van de paarden en volgen ze tot aan de Sint-Antoniuskerk te Brasschaat waar de jagers het geschoten wild aan de versierde huifkar hangen. Het wild wordt later per opbod verkocht voor het goede doel.
Vanaf de kerk volgen we de stoet naar het park van Brasschaat waar de dieren worden gewijd en ruim 80 witte vliegduiven worden gelost. Helaas waren de weergoden ons niet goed gezind...
Voor de muziekliefhebbers: het openingsnummer "Berceuse" van Friedrich Burgmüller werd gespeeld door Robbe Maselis.
Elke cultuur heeft zijn liederen die door het volk worden meegezongen als ze worden ten gehore gebracht. In Vlaanderen is ‘De fanfare van honger en dorst’ zo een klassieker die met de regelmaat van de klok op festivals en optredens door Vlaamse [en ook Nederlandse] artiesten wordt vertolkt. Iedereen dicht het nummer toe aan Jan De Wilde [Aalst, 1944], hoewel de echte auteur Lieven Tavernier noemt.
Lieven Tavernier [Gent, 11 juli 1947] is een Belgisch liedjesschrijver, zanger en schrijver. Hij schreef voor vele bekende zangers en zangeressen liedjes waaronder Jan De Wilde, Thé Lau, Gerard van Maasakkers, Flip Kowlier, Jenny Arean, De Schil, Erik Van Neygen en Sabien Tiels. Hij schreef steeds voor anderen in de beginjaren van de kleinkunst rond de jaren 70 tot de revival van de kleinkunst en trad vanaf dat moment ook zelf op met eigen nummers.
Watch a year's worth of makeup applied in nine hours on Belgian supermodel Hannelore Knuts, in Lernert and Sander's short film "Natural Beauty".
Vandaag verjaart: Hannelore Knuts [Hasselt, 4 november 1977], Belgisch topmodel.
Midden jaren 90 werd Hannelore ontdekt. Daarover vindt ze dat ze eigenlijk heel veel geluk heeft gehad: precies in die periode was de modesector aan het tanen en men was op zoek naar karakterkoppen als Kate Moss. Hannelore Knuts heeft een uitstraling die ze zochten.
Op haar 21ste gaf Hannelore haar studies fotografie op om een leven als model te beginnen. Sindsdien liep ze al de grote modeshows. Ze is de muze van ontwerpers als Jean-Paul Gaultier en Karl Lagerfeld. Verder werd Hannelore het gezicht van exclusieve merken als Chanel, Gucci, Prada en Brioni. Hannelore mag op dezelfde hoogte worden gezet als Giselle Bunchen, Kate Moss en Tasha Tilberg.
In 2010 ging er in het Modemuseum Hasselt een tentoonstelling Ultramegalore door rond de wereld van het topmodel. Dit kwam neer op een mix van beeldende kunst, mode, muziek en fotografie en was helemaal rond haar carrière gebouwd. De tentoonstelling kende een groot succes met een 17.000 tal bezoekers.
Hannelore is al heel haar leven bij hetzelfde modellenagentschap: Vision by Steff. Dit is het enige Belgische agentschap dat ook een afdeling heeft in New York. Hannelore is het uithangbord van Vision by Steff. Ze vindt het fijn om bij een eerder klein agentschap onderdak te hebben, dan bij een major als IMG of Elite Model Management: door de bescheiden omvang kent iedereen elkaar en is niemand een nummer, ook Hannelore niet. Volgens Christina Park, de manager van de New Yorkse Vision by Steff heeft Hannelore het pad geëffend voor andere Belgische modellen als Elise Crombez en Anouck Lepere.
Sensualité issue de l'album "sans plus attendre".
réalisateur : vincent soyez - [1993]
Axelle chante & Stijn Meuris live et en duo la chanson "Ik Hou Van U" au Belgavox de Bruxelles le 17 mai 2009.
Stijn Léon Maria Meuris [Neerpelt, 1 december 1964] is een Belgisch muzikant, regisseur en journalist. Hij werd bekend als zanger van de groep Noordkaap die onder meer de klassiekers "Ik hou van u" en "Satelliet Suzy" schreven. Sinds 2001 is hij frontman van de groep Monza. In 2010 bracht hij met Spectrum zijn eerste soloalbum uit.
Axelle Red, pseudoniem van Fabienne Demal [Hasselt, 15 februari 1968] is een Belgische zangeres die ook in Frankrijk grote populariteit geniet. Ze zingt onder andere in het Frans, Engels, Spaans en Nederlands.