RADIO WITLOOF

LUISTERT NU 24 OP 24 NAAR RADIO WITLOOF (BONHEUR), ons eigen piraten-radiostationneke.

Want we gaan voorbij aan geluid, chaque heure - RADIO WITLOOF (BONHEUR).

Dagelijkse programmatie

TOFFE plaatjes kunt gij aanvragen bij diverse uitzendingen door 'n maileke te sturen naar: radio@witloof.nl.


ZWART-WIT LOOF TV

De meest opmerkelijke bewegende beelden van België, elken' dag verse nieuwe herbewerking…

Doet Danny Verbiest het of niet?

17.06.2020

Danny Verbiest [Vilvoorde, 27 september 1945] is een Vlaams acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler. De Danny is wereldberoemd van de eerste stem van Samson [van Gert].

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

Danny in Kameleon [1983-1993], hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad [1989], waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht [1992], waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.
Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert [1989-2005]. Deze rol vertolkte hij ook in de aflevering Florke, ons moe, een Thuis-uitzending naar aanleiding van het overlijden van Ann Petersen [2003]. Ook schreef hij mee aan Samson en Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, K3 en Spring. Eind juni 2005 trad hij, samen met Gert Verhulst, op de Grote Markt in Sint-Niklaas de laatste keer op als de hond Samson. Sindsdien was Peter Thyssen de poppenspeler van Samson, maar sinds 2013 werd Dirk Bosschaert zijn vervanger.

In 2005 stapte Verbiest uit Studio 100. Inmiddels is hij met pensioen. Hij maakte wel de soundtrack van Ketnet POP en werkte achter de schermen van Ketnet POP.

Monza/Noordkaap - panamarenko

17.06.2020

Monza is een Belgische rockgroep die tot de zomer van 2007 bestond uit Stijn Meuris [zang], Dirk Loots [drums], Bart Delacourt [bas], Luc Weytjens [toetsen] en Jan van Sichem jr. [gitaar]. Sedert de zomer van 2007 is de samenstelling van Monza gewijzigd: sindsdien spelen Kris Delacourt [toetsen, soundscapes en extra gitaren] en Bruno Fevery [gitaar] mee.
De band is voor Stijn Meuris de opvolger van Noordkaap. De groep heeft een eigen opnamestudio, De Monzaal. Dit is een omgebouwde danszaal in Ekeren. In die ruimte werkte de band een jaar lang aan het album Grand, dat via EMI Music werd uitgebracht in 2005. Een deel van de nummers reflecteert op de zelfmoord van Meuris' vriendin, enkele jaren eerder.

In 2005 maakte de band het themalied voor de vieringen van 175 jaar België. Dat was een tweetalige versie van de hit van Noordkaap Ik hou van u, en werd samen met Zap Mama-zangeres Marie Daulne opgenomen. De titel werd Ik Hou van U/Je t'aime tu sais.

In maart 2008 volgde het album Attica! [EMI Music], opgenomen onder productionele leiding van bassist Bart Delacourt.