ETEN

TERUG NAAR DE JAREN STILLEKES..

Bij Witloof draait 't niet om culinaire hoogstandjes, maar om écht en puur eten: handgemaakt, natuurlijk, biologisch, duurzaam, eerlijk, artisanaal en smaakvol bereid volgens eigen familierecepturen. Met het ouder worden, maar ook met de vaststelling dat die vanzelfsprekende smaken bijna onmerkbaar aan 't verdwijnen waren, ervoeren wij dat veel dierbare herinneringen verbonden zijn aan eten. Geuren en smaken kunnen ons onverwacht terugwerpen in de tijd. Zo ontstaan er verlangens naar geuren, smaken en sferen die we helaas ontwend zijn. 'Good old-fashioned' zoals men dat tegenwoordig benoemt, in ons geval geboren uit pure 'koekendozen-nostalgie'.

Gans verdwenen is de eenvoudige, maar kwalitatieve keuken van weleer nog niet. Wijze chef-koks hebben grootmoeders recepten geadopteerd en vanzelfsprekend ook een klein beetje verrijkt met betere ingredieënten. Met een duur woord noemt men dat 'la cuisine du terroir'. Maar enkel nostalgie volstond niet om te komen tot ons gekozen concept. De betrachting is geweest om op 'n lichtvoetige wijze deze mijmeringen te implementeren.

Witloof gooit een blik over de schouder naar wat achter ons ligt, naar de tijd waarin de Belg zich onderscheidde door zijn typische keuken. Té lang waren we ons niet bewust van de eigenheid en de kwaliteit van die keuken. Eenvoudige, ongecompliceerde maar zéér toffe gerechtjes uit de jaren stillekes bereid met ouderwetse ingrediënten van toffe ambachtslui, welke kwaliteit en traditie respecteren voor hun eigen, 't uwe én dus ons eigen genot. Eens te meer waardevolle tradities die aanleunen bij 't gedachtegoed dat verkondigd wordt door 't Belgisch studiegenootschap 'Academie voor de Streekgebonden Gastronomie' in Hasselt, waarvan we reeds sedert 2004 lid zijn.

Kortom alles in huis voor 'n "goei' goesting" & dus "goe' genieten" in een vers concept binnen een artistieke context. Zeer fier om te mogen presenteren, À bientôt, à la votre,…

GENOEG GEKLAPT:

Menuuke geldend vanaf 8 november '24. Let wel altijd onder voorbehoud van 'n enkele wijziging.

3 gangenmenuuke aan € 45.50.

Meerdere toffe vegetarische opties zijn altijd aanwezig. Wij houden zeer graag rekenschap met gasten met eventuele allergieën of intoleranties (zoals diabetes, glüten- ofwel lactosedieet). Hoewel wordt aangegeven of er aanpassingen mogelijk zijn, zijn we waar mogelijk toch nog heel graag op voorhand bekend met uw komst.

Wij krijgen dagelijks verse aanvoer mosselen, soms op=op. Reserveert - indien gewenst - vooraf uwe pot, om ernstige teleurstellingen te voorkomen.

De nummerkes achter de gerechtjes staan voor onze biersuggesties welke corresponderen met tenminste 3 van onze 351 pintjes van ons bierengamma. Voor de mensjes die er aan zouden twijfelen da' wij enkel pinten serveren: neen gij hoeft nie' te panikeren, we hebben ook TOFFE Belgische wijntjes, Leuvense friskes & nog kei-veel meer in de frigo - haast gelijk 'n echt restaurantje...