ETEN

OP RESTAURANT GAAN WORDT NU WEL BIJZONDER PLEZANT

Bij Witloof draait 't niet om culinaire hoogstandjes, maar om écht & puur eten: handgemaakt, natuurlijk, biologisch, duurzaam, eerlijk, artisanaal en smaakvol bereid volgens eigen familierecepturen.

Mè 't ouder worden, maar ook mè de vaststelling dat die vanzelfsprekende smaken bijna onmerkbaar aan 't verdwijnen waren, ervoeren wij dat veel dierbare herinneringen verbonden zijn aan eten. Geuren en smaken kunnen ons onverwacht terugwerpen in de tijd. Zo ontstaan er verlangens naar geuren, smaken en sferen die we helaas ontwend zijn. "Good old-fashioned" is zoals men da' dezen' dag noemt, in ons geval geboren uit pure koekendozennostalgie.

Helemaal verdwenen is de eenvoudige, maar kwalitatieve keuken van weleer nog niet. Wijze chef-koks hebben bomma's recepten geadopteerd en vanzelfsprekend ook 'n klein beetje verrijkt mè betere ingrediëntjes. Mè 'n duur woord noemt men da' la cuisine du terroir. Maar enkel nostalgie volstaat niet om te komen tot ons gekozen conceptje. De betrachting is geweest om op 'n lichtvoetige wijze deze mijmeringen te implementeren.

Witloof gooit een blik over de schouder naar wa' achter ons ligt, naar de tijd waarin de Belg zich onderscheidde door zijn typische keuken. Te lang waren we ons niet bewust van de eigenheid en de kwaliteit van die keuken. Eenvoudige, ongecompliceerde maar zéér TOFFE gerechtjes uit de jaren stillekes bereid mè ouderwetse ingrediëntjes van TOFFE ambachtslui, welke kwaliteit en traditie respecteren voor hun eigen, 't uwe én dus ons genot. Eens te meer waardevolle tradities die aanleunen bij 't gedachtegoed dat verkondigd wordt door 't Belgisch studiegenootschap 'Academie voor de Streekgebonden Gastronomie' in Hasselt.

Elke week 'n nieuw en vers keuzemaal mè 'n correcte prijs-kwaliteitverhouding geserveerd in 'n ongedwongen ambiance. 'T principe is kei-simpel: u kiest zelf hoeveel gangen gij wenst te gaan eten en hebt per gang ruim aanbod om iets TOFS naar uwe eigen goesting te kiezen ofwel om smakelijk te delen, want: delen = cool.

Meerdere toffe vegetarische opties zijn altijd aanwezig. Wij houden heel graag rekening mè gasten mè eventuele intoleranties (zoals diabetes, glüten- ofwel lactosedieet). Hoewel wordt aangegeven of er aanpassingen mogelijk zijn, zijn we waar mogelijk toch nog heel graag op voorhand bekend mè uwe komst. Indien u bijvoorbeeld 'n glütenvrij dieetje volgt en uwe komst is bekend, bakken we 's middags ook nog graag glütenvrij brood.

VROUWKES EN VENTJES, BIJ WITLOOF EET GIJ TOF VOOR WEINIG CENTJES, KIJKT MAAR:

2-gangen [VG + HG] aan 'ne ocharme € 25.50
3 gangen aan 'ne ocharme € 30.00

[op 3 gerechtjes tellen we 'n supplementje].

€ 0.35 p.p. is altijd voor een wisselend goed doel in en om Maastricht.
Losse hoofdgerechtjes variëren tussen de € 15.50 en € 18.50, mossels los aan € 21.85.

Menuuke geldend vanaf Donderdag 9 februari '17. Let wel altijd onder voorbehoud van 'n enkele wijziging.

De nummerkes achter de gerechtjes staan voor onze biersuggesties welke corresponderen met tenminste 3 van onze 351 pintjes van ons bierengamma. Voor de mensjes die er aan zouden twijfelen da' wij enkel pinten serveren: neen gij hoeft nie' te panikeren, we hebben ook TOFFE wijntjes, friskes & nog kei-veel meer in de frigo - haast gelijk 'n echt restaurantje...


*Wij krijgen dagverse aanvoer van mossels, betekent dus soms op=op. Indien u de zondag op restaurant komt bij ons en goesting hebt in mossels, dan is 't soms best om deze bij uw tafelke te reserveren om 'n eventueel heftige teleurstelling te voorkomen.

GENOEG GEKLAPT:

Kortom alles in huis voor 'n "goei' goesting" & dus "goe' genieten" in een vers concept binnen een artistieke context. Zeer fier om te mogen presenteren, À bientôt, à la votre,…