LUISTERT NU 24 OP 24 NAAR RADIO WITLOOF (BONHEUR), ons eigen piraten-radiostationneke.
Want we gaan voorbij aan geluid, chaque heure - RADIO WITLOOF (BONHEUR).
TOFFE plaatjes kunt gij aanvragen bij diverse uitzendingen door 'n maileke te sturen naar: radio@witloof.nl.
De meest opmerkelijke bewegende beelden van België, elken' dag verse nieuwe herbewerking…
VANDAAG VERJAART: EDDY PLANCKAERT
Eddy Planckaert (Nevele, 22 september 1958) is een voormalig Belgisch wielrenner afkomstig uit een wielerfamilie. Zijn twee oudere broers Willy en Walter waren vroeger ook profwielrenner. Ook zijn neef Jo Planckaert was profrenner. Zijn zoon Francesco probeerde eveneens als profrenner door te breken, maar kon de behaalde successen in zijn jeugd geen verder vervolg geven en stopte in 2006.
Planckaert reed in zijn carrière achtereenvolgens bij Mini Flat - Vermeer Thijs, Splendor, Panasonic (de ploeg van Peter Post), AD Renting en opnieuw bij Panasonic. Tot zijn grootste successen behoorden twee zeges in de Omloop Het Volk, de Brabantse Pijl, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Verder won hij enkele etappes in de Tour de France, Vuelta en in de Giro d'Italia. Ook veroverde hij nog eens de groene trui in de Ronde van Frankrijk. Eén van zijn grootste overwinningen was Parijs-Roubaix in 1990 waar hij in het velodroom in Roubaix (Robaais) Steve Bauer met een banddikte klopte.
Na zijn carrière nam Planckaert een houtzagerij in Litouwen over. Hij liet dit bedrijf echter na een tijd achter en begon opnieuw in Polen, maar ging daar na een jaar failliet. Uiteindelijk keerde hij terug naar België en kwam daar opnieuw in beeld door de realitysoap "De Planckaerts". Hierin wordt het gezin-Planckaert gevolgd dat in een huisje in de bossen in de Ardennen woont. In 2007 werd Planckaert ploegleider bij de Belgische ploeg Jartazi. In 2009 werkte hij mee aan het televisieprogramma M!LF op de commerciële zender 2BE. Hij won de finale van een wedstrijd voor BV's voor het peterschap van het programma, waarin hij Tom Waes versloeg.
Sportpaleis Antwerpen, december '05
1. Intro 2. En dans 3. Shaken en grooven 4. Keer op keer
5. Ik denk aan jou 6. De perfectie 7. Ik zie de hemel
8. Weg van jou 9. Als je lacht 10. Dansen 11. Zij is van mij
12. Daar gaat ze 13. Verlangen 14. Blijf bij mij 15. Swentibold
16. Ik, jij, hij of zij 17. Eeuwigheid 18. Wat wil je dat ik doe
19. Afscheid van een vriend 20. Vroeger is voorbij
21. Voorstelling band 22. Anne 23. Vanbinnen 24. Hier bij jou
25. Domino
Selah Sue, geboren als Sanne Putseys (Leuven, 3 mei 1989), is 'n TOFFE Belgische singer-songwriter.
Plastik Elektronik Belge:
Vive La Fête (Frans voor 'Leve het feest') is een electropopband, opgericht in 1997 en gesitueerd in Gent (België). De kern van de band bestaat uit geliefden Danny Mommens (gitaar en zang) en Els Pynoo (zang). Vive la Fêtes muziek kent enige invloeden uit de new wave.
Vive La Fête ontstond in 1997 toen Mommens (destijds spelend bij dEUS) samen met Pynoo een aantal demo's opnam op hun achtsporenrecorder. De demo's werden uitgebracht als de ep Paris op het Gentse label Kinky Star, die de aandacht trok door de combinatie van jaren-tachtig-electro met pop. Het eerste succes had Vive La Fête met hun debuutplaat Attaque Surprise (2000). Ook opvolgers als Republique Populaire (2001) en Nuit Blanche (2003) trokken de aandacht, met een bijzondere schare fans in de modewereld, waaronder modekoning Karl Lagerfeld. In 2004 volgde het dubbele verzamelalbum Attaque Populaire met daarop een collectie remixen en nummers van de eerste twee cd's. Het album werd alleen op vinyl uitgebracht, oorspronkelijk in een beperkte oplage van 500 stuks, maar het label van Vive la Fête heeft in de loop der tijd een aantal herpersingen uitgegeven.
In 2005 kwam Grand Prix uit, een album dat door pers en fans minder goed ontvangen werd dan voorganger Nuit Blanche'. In 2006 is Grand Prix in beperkte oplage opnieuw uitgebracht als dubbel-cd met op de extra disk enkele remixen en live opnames. Eind 2006 volgde Vive les Remixes, een compilatie-cd met daarop eerder alleen op vinyl verkrijgbare remixen, aangevuld met een live uitvoering van Child in Time, een cover van Deep Purple.
In 2007 bracht de band een nieuw album: Jour de Chance. Op dit album wordt soms afgeweken van de electrostijl. De invloeden gaan meer naar hun live-repertoire met een betere sound.In 2009 kwam hun album Disque D'Or uit.
Fixkes is 'n Belgische band uit Stabroek [Antwerpen]. De band mixt in zijn muziek akoestische popmuziek met rap. Begin februari 2007 werd de eerste single van Fixkes uitgebracht, Kvraagetaan. De plaat werd goed ontvangen in Vlaanderen en behaalde zelfs een eerste plaats in de iTunes-hitlijst.
Sœur Sourire (Frans voor 'Zuster Glimlach'), artiestennaam van Jeanne Paule Marie (Jeannine) Deckers (Brussel, 17 oktober 1933 – Waver, 29 maart 1985), was een Belgische kloosterzuster.
Ze was de dochter van een Brusselse bakker, en werd een religieuze zuster in het dominicaanse klooster in Fichermont, nabij Waterloo. Ze zong daar al regelmatig haar zelf gecomponeerde liedjes. Die werden zo goed ontvangen dat het klooster met het idee kwam om er een plaat van te laten persen die dan kon worden meegegeven aan bezoekers en novicen. In 1963 werd de plaat opgenomen in Brussel. Het lied Dominique werd er door de mensen van Philips direct uitgepikt. Ze vroegen (en kregen) toestemming om het nummer als single op de markt te brengen, met een wereldhit tot gevolg. Het stond zelfs enige tijd op de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade.
De leeuw van Vlaanderen (oorspronkelijk: De Leeuw van Vlaenderen of de Slag der Gulden Sporen) is een historisch boek geschreven door de Vlaamse schrijver Hendrik Conscience in 1838. Het boek vertelt het verhaal over de Guldensporenslag in 1302. Conscience werd hoogstwaarschijnlijk geïnspireerd tot het schrijven van het boek na het zien van het schilderij De Groeningeslag van Nicaise De Keyser.
In De leeuw van Vlaanderen beschrijft Conscience de Guldensporenslag die hij als achtergrond gebruikt om de liefdesavonturen te schetsen van Machteld, de dochter van Robrecht III van Béthune met ridder Adolf van Nieuwlandt. Conscience werd vaak verweten dat hij in zijn boek een loopje nam met de geschiedenis. Zo verschijnt Robrecht III van Béthune in het boek als redder van het Vlaamse leger op het slagveld terwijl hij in werkelijkheid in Franse gevangenschap verbleef. Conscience had nochtans een twintigtal historische bronnen geraadpleegd, de plaats van de slag zelf verkend en deskundigen in middeleeuwse geschiedenis om advies gevraagd. Hij liet zich echter misleiden door foutieve informatie die hij in middeleeuwse kronieken aantrof.
De roman werd in 1985 verfilmd door Hugo Claus en assistent-regisseurs Stijn Coninx en Dominique Deruddere, met in de hoofdrollen Jan Decleir, Julien Schoenaerts en Frank Aendenboom.
DAAN is een Belgische band. Het is een soloproject van de Belgische singer-songwriter en muzikant Daniël (Daan) Stuyven.