NIEUWS


VREE WIJS & HOE TOF IS DAT: UW EIGEN MANNEKEN PIS-BEELDJE OP ONZE 'WALL OF FAME'

03.03.2021

Door een enorme waterinsijpeling tijdens de vrieskoude van februari, is ons interieur deels verloren gegaan. Doneer eenmalig €12,50 en adopteer voor 2 jaren een persoonlijke 'Manneken Pis' in onze vernieuwde, kluchtige bon chic bon setting! U bekomt als adoptie-ouder naamsvermelding bij uw nieuw bonuskindje in het restaurant, u ontvangt een adoptiecertificaat en verdient een eeuwige dikke merci voor uw steun! Bestellen via: www.friterie-renee.be


CROWDFUNDING VOOR 65 JAAR JOMMEKE

09.09.2020

Dit jaar wordt Jommeke 65 jaar. En dat vieren ze bij uitgeverij Ballon Media met een gelimiteerde verzamelbox. Het is een hele unieke actie want voor het eerst werkt de uitgeverij met een crowdfunding.

Voor 199 euro kun je online intekenen voor de complete collectie van 300 strips. Pas wanneer 1.500 mensen de box aankopen, wordt het ook effectief gemaakt. Anders krijgt iedereen sowieso zijn geld terug. Wil je deelnemen aan de crowdfunding? Ga dan naar https://nl.ulule.com/65jaarjommeke-collectie/

Bron: nl.nostalgie.be


serieuze raison: protocol van een proper Plus-café

03.06.2020

Een gans pakket aan 'foor'-maatregels dat voor ons ligt, het is effekes niet anders. We zullen rap ons plan moeten trekken, doel blijft tenslotte het realiseren van een verantwoord kader voor eenieders geniet. De kermis is een geseling waard! Maar hoe bangelijk zou het zijn als we er weer samen een onbezorgde en toffe avond van kunnen gaan maken vanaf 03/06? Wij hebben er écht enorm naar uit gezien, trekken onze streng en geven van katoen. Het zou zalig zijn om dit SAMEN met u te realiseren!


HEROPENINGSKOERS INGEPIKT MET 1,5M VOGELVLUCHTAFSTAND

1.- De 1,5m economie is gebaseerd op de noodzaak van afstand bewaren, de zogenaamde ‘social distancing’. Dat betekent dat wij minder gasten dan voorheen kunnen en zullen gaan plaatsen. Er zijn maximaal 30 personen (gasten en personeel) tezelvertijde in het pand aanwezig.

2.- Hoewel volgens de protocollen van Koninklijke Horeca Nederland, op een rij gezet i.s.m. Nederlandse regering en R.I.V.M., is het doorbreken van de 1,5m afstand voor het service op de moment toegestaan. Echter voor het waarborgen van een optimale veiligheid en gezondheid van onze gasten én onze dienstbediendes hebben wij er - in de beginfase van heropening - voor gekozen om te werken met behoud van de geadviseerde afstand.

3.- Gasten mogen enkel en alleen op restaurant na het hebben gemaakt van een reservatie, bij voorkeur via de reserveringsmodule op dit portaal.

4.- Een tafel voor meer dan 2 personen is toegelaten aan gasten welke een gezamenlijke huishouding vormen. Twee personen plus 'vreemde' bijzitters is dus op de moment niet toegestaan.

5.- Gasten kuisen bij de vipinkom hun pollekes proper met het aangeboden desinfectiemiddel.

6.- Bij onthaal passeert u het het controolcomité welke de verantwoordelijke taak heeft om in te schatten of er gezondheidsrisico’s zijn (zijt gij versnoft en/of heeft u grieperige klachten? Zo ja, zijn wij genoodzaakt om u de inkom tot het restauranke te weigeren en u spijtig genoeg weer terug buiten te wippen. God, vergeve ons. Ook met onze dienstbediendes en keukenkoks zal er een dagdagelijks controlegesprek plaatsvinden. Dienstbediendes en keukenkoks werken enkel en alleen indien er geen gezondheidsrisico’s zijn vastgesteld. Verder is ‘smart distancing’ het uitgangspunt bij de indeling van de werkposten.

7.- Zijn er geen gezondheidsrisico’s dan begeleiden we de gast(en) - op gepaste afstand - naar de tafel.

8.- Staplijnen zijn duidelijk zichtbaar op de vloer. Zo kan niemand opeenlopen.

9.- Alle tafelkes – voorzien van vers proper tafelkleedje - zijn op zeer royale afstanden van malkander gescheiden.

10.- De gebruikelijke interactie tussen restaurantgasten en -medewerkers wordt voor een ieders veiligheid geminimaliseerd zonder ten kosten te gaan van een toffe, verrassende ambiance. Service met mondkapkes en komt enkel en alleen aan tafel indien gewenst. De gast kan ook kiezen voor zelfbediening, door de bestellingen zelf af te halen aan het fritloketje van onze fritcamionette: Citroën HY 1.5 Economy (geplaceerd achterin het restaurant). Maar enkel en alleen indien de gast zich daar plezanter bij gaat voelen.

11.- De Witloof-stockruimte (bierkelder) is vrij te bezoeken, let wel: 1 tafel tezelvertijde.

12.- Verantwoord-, proper- & hygiënisch ondernemen conform voorschriften H.A.C.C.P. en R.I.V.M. zijn nu pré.

13.- De fijnkostmaaltijd en drankskes worden p.p.p.p. (per persoon per opdienplateau) geserveerd, deels op eetgerief en in ecologische disposables.

14.- De verluchting is geoptimaliseerd en de luchtwakte is constant op juiste niveau.

15.- Tafelkes, stoelkes en spijskaarten worden grondig gekuist zodra de gasten buitengaan.

16.- Cash-loos betalen geniet de voorkeur (contactloos bancontact/pinnen).


WAT VERWACHTEN WE AAN ONZE GASTEN?

1.- Wij responsabiliseren, leest: wij wijzen jan en klein pierke - dus elkendeen - op zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. We doen het samen! Volgt dus nauwlettend de onderrichtingen van het R.I.V.M na: goed pollekes wassen, bassen en niezen langs binnen uw elleboog, snutdoekske gebruiken (en deze na gebruik sebiet wegzwieren), geen gepol & te allen tijde 1,5m afstand houden van ander schoon volk.

2.- Hangt uw bezoekske aan Witloof/Friterie-Renée.be aan de nagel indien:
* U gegriepeerde symptomen heeft als bassen en/of kort asemen.
* U in de afgelopen 14 dagen in een risicogebied voor COVID was.
* U contact had met een bewezen COVID-patiënt.

3.- Gasten mogen enkel en alleen op restaurang na het hebben gemaakt van een reservatie, bij voorkeur via de reserveringsmodule op dit portaal.

4.- Een tafel voor meer dan 2 personen is toegelaten aan gasten welke een gezamenlijke huishouding vormen. Twee personen plus 'vreemde' bijzitters is dus op de moment niet toegestaan.

5.- Gasten wassen bij de vipinkom hun pollekes proper met het aangeboden desinfectiemiddel.

6.- Bij de onthaal confirmeert de gast zich te houden aan het opvolggesprek alvorens hij/zij geplaceerd zal worden door onze bediende.


SLOTCHRONO

We kunnen lang zagen en parlesanten, maar zullen met een katterapte moeten voortgaan. Beter om positief uit te zien naar wat wel weer mogelijk is in plaats van wat effekes niet mag. Wij gaan een serieuze cartouche afschieten om 'alles onder kontrool' te doen marcheren. Eerst de korst, dan de kruim. Wij zien alleszins weer enorm uit naar uw komst! Zeer hopelijk rap tot ziens!


Nieuwe aanvullingen bierlijst - februari 2020

14.02.2020

BRUISEND BIER-APÉRITIEFKE: VIVEN CHAMPAGNER WEISSE

GUEUZE-LAMBIEK: CANTILLON GRAND CRU BRUOCSELLA N.E., TILQUIN OUDE GUEUZE, MORT SUBITE OUDE GUEUZE LAMBIC

FRUIT: BLANCHE DE NAMUR APPLE, BARBÃR ROUGE, LEFFE RUBY, BUSH PÊCHE MEL

WIT: HOEGAARDEN, TER DOLEN WIT

BLOND: PETRE DEVOS AUDENAERDE, SMASH {C}, CINEY BLOND, VIVEN BLOND, BELGOO KEEKEBISJ EXPORT, PIEDBŒUF BLONDE

TRIPEL: BRUGGE TRIPEL, JAN VAN OUDENAARDE TRIPEL GV

AMBER/SPECIAL BELGE: VIVEN ALE, STRUISE TSJEESES N.E.

VLAAMS OUD BRUIN: PETRE DEVOS COURANT, RODENBACH ALEXANDER

DUBBEL: VIVEN BRUIN, PIEDBŒUF FONCEE, CINEY BRUIN

STOUT: PDV DONSDEKEN

GLUTENVRIJ: KAPITTEL GF, JAN VAN OUDENAARDE TRIPEL GV

ALCOHOOL-VRIJ/ARM: AFFLIGEM 0.0%, VIVEN NADA IPA

IPA: BELGOO BLOEMEKEI

Een volledig overzicht: https://witloof.nl/nl/drinken/


Jaarlijks verlof: 29 juli t/m 13 augustus 2019, woensdag 14 augustus terug geopend.

29.07.2019

Witloof is voor jaarlijks verlof GESLOTEN van maandag 29 juli t/m dinsdag 13 augustus 2019.

Vanaf woensdag 14 augustus gelden weer de reguliere openingstijden.

Wij zijn telefonisch niet bereikbaar maar het is deze dagen wel nog steeds mogelijk te reserveren via het webformulier op deze site. Reservaties zullen 3x per dag beantwoord worden (eind van de ochtend, eind van de middag en einde van de avond). Zeer graag tot ziens vanaf de 14de augustus.


WITLOOF WERFT AAN

10.01.2019

WIJ ZOEKEN EEN MINISTER VAN BIERZAKEN / BIERISTA / BIERSOMMELIER

Wij zoeken op korte termijn een vriendelijke én leergierige biersommelier (M/V) ter versterking van ons team én ter verrijking van onze totaalformule.

Als biersommelier weet je gedetailleerde informatie te geven over bier, bierstijlen en de smaakprofielen ervan. Daarnaast kan de biersommelier biersuggesties verzorgen bij bepaalde gerechten of gangen, uitleg geven over de bierkaart en het gerstenat optimaal serveren onder de juiste condities. De biersommelier is reeds of wordt op termijn een gerenommeerd bierspecialist met een enorme passie voor bier.

In de eerste plaats mag deze gelukzak/chansard (op kosten van Witloof) 1 keer per week de 2-jarige opleiding tot zytholoog volgen waarin hij/zij een enorme schat aan algemene- en toegepaste bierkennis (o.a. soorten, historiek, grondstoffen, fabricatie, kwaliteit, hygiëne) gaat verwerven. Daarnaast zal de combinatie bier én gastronomie in deze opleiding centraal staan. Degusteren is tevens een belangrijk onderdeel teneinde kennis te verwerven over smaak van het geweldig product.
De kandidaat biersommelier is in deze 2 jaren onze minister van bierzaken bij Witloof, wordt dus tussentijds opgeleid tot een allround bierspecialist en is vanaf eerste moment mede verantwoordelijk voor:

- het op peil houden van de stock in onze hemelse Rubenskelder (doen van bestellingen, sortering van leveranties conform vastgestelde regels HACCP en FIFO); het onderhouden van de contacten met de brouwers en leveranciers, hij/zij leert de biermarkt en zijn omgeving als geen ander kennen; het mee samenstellen en up-to-date houden van onze bierkaart; onze gasten gepaste bieren te adviseren bij onze gerechten (bier + foodpairing) en deze correct te serveren; het op termijn (zelfstandig) verzorgen van bierdegustaties en –diners; deels operationele werkzaamheden met de rest van ons bedieningsteam.

De benodigde competenties: u kunt goed samenwerken, u bent flexibel, stressbestendig, leergierig en creatief, u kunt organiseren en beschikt over correcte communicatieve vaardigheden, u bent zelfstandig en zeer zorgvuldig. Enige affiniteit met (Belgische) bieren en gedistilleerde dranken als basis is gewenst maar geen absolute must. Een geweldige kans tot bijscholing/opleiding wordt dus namens het bedrijf aangeboden.

Soort dienstverband: Voltijd voor bepaalde Tijd (tenminste 2 jaren). U werkt woensdag t/m zondag vanaf 16h00 tot +/-23h30. Cursusavond op dinsdag 18h45-22h15 (50% T.V.T.). Salariëring op basis van leeftijd, vakgerichte diploma's & relevante werkervaring.

U woont in de omgeving Maastricht. Indien u beschikt over aantoonbare- en direct gerelateerde horeca-ervaring, kunt u uw sollicitatie voorzien van CV (inclusief E-mailadres & GSM-nummer) richten aan mevrouw R. Jaspers (info@witloof.nl). Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


NIEUW IN ONS BIERENGAMMA

01.09.2018

Let wel: beperkte stock..


MERCHANDISE: Laatste zéér TOFFE frakskes te koop

01.06.2018

"French fries kill"
Laatste maten van dit zéér TOFFE frakske..
Zowel nog de dames- als herenversie beschikbaar.

LIMITED EDITION INCLUSIEF FRIETZAKSKE OP DE RECHTERMOUW!

UNITED STATES OF BELGIUM, nu in de SOLDE, van € 82.5 nu aan €67.5
verkrijgbaar aan de toog..