"Belgisch bier, de brouwerijen en de biercultuur in België zijn zo intens verweven met de samenleving dat het onlosmakelijk deel is geworden van de Belgische identiteit”, aldus voorzitter van de Belgische Brouwers Jean-Louis Van de Perre. Belgische bieren verbinden Vlamingen, Walen en Brusselaars in een gemeenschappelijke eigenheid. Die unieke connectie tussen bier en België is sinds 2016 door de UNESCO officieel erkend als cultureel erfgoed.
De biercultuur is een begrip en wordt in ganse het land beleefd. We mogen fier zijn op de creativiteit en diversiteit van het Belgisch bierlandschap zoals onder meer de lambiekbieren van Brussel en het Pajottenland, de Waalse Saisons, de West-Vlaamse oud bruine biersoorten & de grote diversiteit in verscheidene Abdij- en Trappistenbieren.. Voor elk moment hebben we wel een passend biereke. We houden van ons bier en waarderen de kwaliteit en de oneindige diversiteit ervan.
Sinds begin 2015 is de Rubensruimte omgetoverd tot de Hemelse bierkelder - 'n waar snoepwinkelke voor de bierliefhebber. Toch durven we te stellen dat we GEEN bierrestaurant zijn, eerder 'n restaurantje mè 'n té groot gamma aan BLITSE Belgische bieren. Belgisch bier speelt daarmee 'n niet onbelangrijke rol in de formule van Witloof. Indien gewenst leiden wij u doorheen smaken, geuren en aroma’s. Gastronomisch en cultureel gepassioneerd laten wij u mee genieten van onze bijzondere ontdekkingen. Wij vinden 't kei-TOF om mè speciale bieren te koken, maar ook vinden wij 't heel BLITS om 'n TOFFE bijpassende pint te serveren bij uwe eenvoudige maaltijd voor 'n optimale smaakbeleving. Proeft, ontdekt en geniet, want de Belgische biercultuur verdient het absoluut!
brouwerij: | Brouwerij Pirlot, Zandhoven [Antwerpen] |
volume: | 0.75 L |
alcohol: | 6.0% |
beschrijving: | De Dame Jeanne Rozat wordt gebrouwen op basis van krieken. Toch mag u een bijzondere ontdekkingsreis doorheen verschillende smaken verwachten. Zoet, zuur en bitter worden immers doordacht en evenwichtig afgewisseld. De complexiteit van zachte fruitige smaken met eerder zurige accenten van krieken en de bittere hop afdronk geven dit aperitiefbier bovendien een indrukwekkende rondeur die vele proevers in de positieve zin verwondert. Dit champagnebier is perfect gebalanceerd door de zurige krieksmaak en de bitterheid van de hop. Absoluut niet te vergelijken met een klassieke kriek of fruitbiereke. Deze fruitige en mousserende aperitiefdrank kan door haar speelse smaakafwisselingen zowel als aperitief of als digestief geschonken worden. 100% natuurlijke ingrediënten - geen toevoeging van klarings- of bewaringsproducten - basisbier gebrouwen door brouwerij Pirlot, vervolgens gechampagniseerd door Dame Jeanne - hergisting op fles met traditionele champagnegist gedurende minimum 3 maanden - hoge gisting, 6 % vol. |