"Belgisch bier, de brouwerijen en de biercultuur in België zijn zo intens verweven met de samenleving dat het onlosmakelijk deel is geworden van de Belgische identiteit”, aldus voorzitter van de Belgische Brouwers Jean-Louis Van de Perre. Belgische bieren verbinden Vlamingen, Walen en Brusselaars in een gemeenschappelijke eigenheid. Die unieke connectie tussen bier en België is sinds 2016 door de UNESCO officieel erkend als cultureel erfgoed.
De biercultuur is een begrip en wordt in ganse het land beleefd. We mogen fier zijn op de creativiteit en diversiteit van het Belgisch bierlandschap zoals onder meer de lambiekbieren van Brussel en het Pajottenland, de Waalse Saisons, de West-Vlaamse oud bruine biersoorten & de grote diversiteit in verscheidene Abdij- en Trappistenbieren.. Voor elk moment hebben we wel een passend biereke. We houden van ons bier en waarderen de kwaliteit en de oneindige diversiteit ervan.
Sinds begin 2015 is de Rubensruimte omgetoverd tot de Hemelse bierkelder - 'n waar snoepwinkelke voor de bierliefhebber. Toch durven we te stellen dat we GEEN bierrestaurant zijn, eerder 'n restaurantje mè 'n té groot gamma aan BLITSE Belgische bieren. Belgisch bier speelt daarmee 'n niet onbelangrijke rol in de formule van Witloof. Indien gewenst leiden wij u doorheen smaken, geuren en aroma’s. Gastronomisch en cultureel gepassioneerd laten wij u mee genieten van onze bijzondere ontdekkingen. Wij vinden 't kei-TOF om mè speciale bieren te koken, maar ook vinden wij 't heel BLITS om 'n TOFFE bijpassende pint te serveren bij uwe eenvoudige maaltijd voor 'n optimale smaakbeleving. Proeft, ontdekt en geniet, want de Belgische biercultuur verdient het absoluut!
brouwerij: | Brasserie Dubuisson [Pipaix, Henegouwen] |
volume: | 0.33 L |
alcohol: | 6.5% |
beschrijving: | Met de Surfine laten Dubuisson een merk heropleven dat ontstaan is uit het rijke verleden van de Brouwerij. Het gaat om een traditionele Saison, 'n typisch Henegouws streekproduct. Beschrijving: Belgische saison, blond bier van hoge gisting, 3x hergist (waarvan de laatste een ‘spontane’ gisting is), tenslotte ook hergist op fles, ongefilterd, niet gepasteuriseerd. Ingrediënten: 3 verschillende mouten, 3 Belgische hoppen, 3 verschillende gisten, putwater. Geproefd: Floraal en groen gehopt aroma. Fris en floraal van smaak, citrus(zeste)bitter gehopt en fruitig, met een zeer droge nasmaak. Kortom: een lekker frisse & hopbittere dorstlesser, al krijg je er wel dorst van … naar meer! Opletten wel: schuimt zéér weelderig! Weetje: Surfine was van 1930 tot 1955 het meest populaire bier van Brasserie Dubuisson, zij het als amberkleurige Spéciale Belge. Toen brouwer Hugues Dubuisson anno 2013 opnieuw op het oude ‘vintage’ logo stuitte, was hij meteen verkocht en bracht hij het bier terug op de markt, zij het voortaan als blonde saison. Het etiket geeft de look van destijds weer en draagt het ‘Belgian Family Brewers’- & ‘Belgische hop’-logo. |