RADIO WITLOOF

LUISTERT NU 24 OP 24 NAAR RADIO WITLOOF (BONHEUR), ons eigen piraten-radiostationneke.

Want we gaan voorbij aan geluid, chaque heure - RADIO WITLOOF (BONHEUR).

Dagelijkse programmatie

TOFFE plaatjes kunt gij aanvragen bij diverse uitzendingen door 'n maileke te sturen naar: radio@witloof.nl.


ZWART-WIT LOOF TV

De meest opmerkelijke bewegende beelden van België, elken' dag verse nieuwe herbewerking…

Arbeid adelt - De dag dat het zonlicht niet meer scheen [1982]

11.02.2017

Arbeid Adelt! was een Belgische band, die in de jaren 80 en begin jaren 90 Nederlandstalige absurde elektronische nummers bracht.

Arbeid Adelt! werd opgericht in 1981 door Marcel Vanthilt [pseudoniem Max Alexander] en Jan Van Roelen [David Salamon]. Ze braken door in Vlaanderen met het nummer "De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen". Het nummer zou oorspronkelijk "De dag dat de dokter geen pillen meer voorschreef" gaan heten, maar de platenmaatschappij ging hier niet mee akkoord. De tekst van het nummer werd gewijzigd in "De dag dat het zonlicht niet meer scheen", wat leidde tot een conflict met John Terra, die een schlager met dezelfde titel had uitgebracht. Andere bekende nummers zijn "Lekker Westers", "Death Disco" en "Stroom".

Andere muzikanten die deel hebben uitgemaakt van de band waren Luc Van Acker, Willy Willy en Dani Klein. Rond 1992 viel Arbeid Adelt! definitief uit elkaar.

Op 2 augustus 2007 vond tijdens Theater Aan Zee in Oostende een reünieconcert plaats ter ere van de vijftigste verjaardag van Marcel Vanthilt. De groep treedt onder andere op in december 2011 op het Stripfestival van Turnhout waar ze een stripconcert geven met bekende striptekenaars zoals Kim, Ilah, Serge Baeken en Lectrr.

Will Tura - Vlaanderen mijn land [1993, Antwerpen NOTP]

06.02.2017

Vandaag verjaart: Will Tura, pseudoniem van ridder Arthur Achiel Albert Blanckaert [Veurne, 2 augustus 1940], is een Belgische zanger, muzikant en liedjesschrijver. Vanwege zijn voortdurende bekendheid wordt hij de 'keizer van het Vlaamse lied' genoemd.

Benny in Brussel

02.02.2017

Benny Goodman live in Brussel, mei 1958.

Zjef Vanuytsel: Ik weet wel mijn lief [1978]

01.02.2017

Jozef Guillaume [Zjef] Vanuytsel [Mol, 6 juli 1945] is een Vlaams architect, kleinkunstzanger en gitarist, bekend vanwege zijn nummers "De Zotte Morgen" en "Houten kop".

BUURMAN - God, ik en Marjon [Live in de laatste show]

30.01.2017

Buurman is een Belgische rockgroep uit Limburg. De groep brengt Nederlandstalige nummers. De band telt vijf leden, namelijk Geert Verdickt [zang, gitaar, theremin], Koen Tote [bas, gitaar, trompet, sax, piano, harmonium, percussie], Stijn Gevaert [gitaar, mandoline, ukelele, piano, percussie], Maarten Moesen [drums, toetsen, percussie] en Jens Blaute [piano, toetsen, solina].

Hooverphonic - The Night Before

29.01.2017

Hooverphonic is een Belgische rockgroep die voornamelijk ambient-pop maakt en reeds vanaf haar ontstaan internationale erkenning geniet. Aanvankelijk was de naam Hoover, maar na een auteursrechtenkwestie werd deze naam gewijzigd.

De groep behoort tot de weinige muzikale acts die in beide landsdelen van België erg bekend is, en bestaat tegenwoordig uit bassist en programmeur Alex Callier en gitarist Raymond Geerts. Geike Arnaert was reeds de vierde zangeres van Hooverphonic, en bleef dat voor tien jaar. Op 10 oktober 2008 verliet ze echter de band om een eigen muzikale koers te varen. Ze werd opgevolgd door Noémie Wolfs, die in maart 2015 uit de groep stapte.