RADIO WITLOOF

LUISTERT NU 24 OP 24 NAAR RADIO WITLOOF (BONHEUR), ons eigen piraten-radiostationneke.

Want we gaan voorbij aan geluid, chaque heure - RADIO WITLOOF (BONHEUR).

Dagelijkse programmatie

TOFFE plaatjes kunt gij aanvragen bij diverse uitzendingen door 'n maileke te sturen naar: radio@witloof.nl.


ZWART-WIT LOOF TV

De meest opmerkelijke bewegende beelden van België, elken' dag verse nieuwe herbewerking…

Cowboy Henk, urban cowboy in Oostende

31.05.2018

Striptekenaar Herr Seele tekent en schrijft samen met Kamagurka de strip Cowboy Henk, een urban cowboy die leeft in Oostende.

Soulsister - The Way To Your Heart [1988]

30.05.2018

Soulsister is een Belgische rockband bestaande uit Jan Leyers en Paul Michiels. Soulsister [ook wel bekend als SoulSister, The Soul Sisters en Leyers, Michiels and SoulSister] waren actief van 1986 tot 1995 en zijn dit sinds 2007 opnieuw. Soulsister speelt een mix van soul en pop.

Cousins - Kili Watch [1960]

27.05.2018

The Cousins is een Belgische gitaarband ontstaan eind jaren vijftig die onder meer de single ‘Kili Watch’ uitbracht.

De band startte onder de naam ‘Les jeunes équipes’, maar tijdens een optreden in een Brusselse club wijzigden ze de naam naar The Cousins. In 1960 werd de band ontdekt door platenbaas Jean Kluger. Ze scoorden dat jaar een hit met ‘Kili Watch’, waarvan ze een miljoen singles verkochten. Het nummer was een adaptatie van een indianenliedje dat bassist Gus Derese bij de scouts leerde. Het succes van de single zorgde voor onenigheid in de band omtrent de royalties. Componist Derese verliet de groep. Hij stichtte later de minder succesvolle band ‘The Killy Jacks’.

Voortbouwend op ‘Kili Watch’ bleef de band een vijftal jaar gelijkaardige singles uitbrengen, zoals ‘Kana Kapila’ [1961], ‘Dang Dang’ [1961] en ‘Pepermint Twist’ [1962]. Het succes van ‘Kili Watch’ evenaarden ze niet meer. De andere singles haalden ook buiten België de hitlijsten zoals in Duitsland, Italië, Frankrijk, Denemarken, Argentinië en Zaïre. In Argentinië namen The Cousins de verspaanste naam ‘Los Primos’ aan en verkregen ze de status van halfgoden.

Eind 1966 vond de band het mooi geweest. Gedurende twintig jaar kwamen The Cousins sporadisch nog samen, onder meer ter gelegenheid van de “Golden Oldies” en de “Diamond Awards”.

[kapitein zeppos] Bert Kaempfert - Living it Up

25.05.2018

Bert Kaempfert - Living it Up