RADIO WITLOOF

LUISTERT NU 24 OP 24 NAAR RADIO WITLOOF (BONHEUR), ons eigen piraten-radiostationneke.

Want we gaan voorbij aan geluid, chaque heure - RADIO WITLOOF (BONHEUR).

Dagelijkse programmatie

TOFFE plaatjes kunt gij aanvragen bij diverse uitzendingen door 'n maileke te sturen naar: radio@witloof.nl.


ZWART-WIT LOOF TV

De meest opmerkelijke bewegende beelden van België, elken' dag verse nieuwe herbewerking…

BUURMAN - God, ik en Marjon [Live]

21.10.2017

Buurman + DLS-band [Live @ 'De laatste show', 2008]

Buurman is een Belgische rockgroep uit Limburg. De groep brengt Nederlandstalige nummers. De band telt vijf leden, namelijk Geert Verdickt [zang, gitaar, theremin], Koen Tote [bas, gitaar, trompet, sax, piano, harmonium, percussie], Stijn Gevaert [gitaar, mandoline, ukelele, piano, percussie], Maarten Moesen [drums, toetsen, percussie] en Jens Blaute [piano, toetsen, solina].

Buurman kreeg bekendheid in heel Vlaanderen toen de groep in maart 2008 tweede werd in een aflevering van het muziekprogramma Zo is er maar één op de openbare televisiezender Eén. Het debuutalbum 'Rocky' komt altijd terug van de band verscheen in het najaar van 2008 en werd voorgesteld in een uitverkochte Ancienne Belgique. De volgende twee jaar toerde de band met deze muziek door Belgische theaterzalen en speelde ook op enkele festivals, zoals Marktrock, de Gentse Feesten en Dranouter, Boterhammen in het park en Genk on Stage. In april 2009 speelde men ook op Nekka-Nacht in het Antwerpse Sportpaleis. In het najaar van 2010 bracht de band een tweede album uit, 'Mount Everest'. Het album werd in april 2011 ook in Nederland uitgebracht. Een paar dagen later haalde het debuutalbum Rocky in België goud.

Hallo Televisie op kot in Etterbeek

17.10.2017

[in de gloria]

Niels Destadsbader - skwon meiske [MNM]

16.10.2017

Ei wuk peisje van de blond skwon meiske over mie,
recht teegnover mie
Zoek eur durv'n vroagn zoek mien kanse woagn
zie, is echt 'n twuk vo mien
Ik legge mien oar, ik skeir mienen board
vwo gie, vwo gie
'k Stoppe mee smoorn mien erte verloorn
bie gie
bie gie

Moar zes mo 16 joar
en dad es bitter joenk uut den tied da 'k nog breezer droenk
zes mo 16 joar
koa moetn joenger zien
gie woart ton wel de mijne
Gjin avans
gjin avans nee
zes te joenk
't is da 'k zo geirn noar eur loenk
zes mo 16 joar
'k zoen wiln m'n lippen tutten moar 'k kan der achter fluutn, joak

Ei wuk peisje, moestje gie skwon meiske nu mee mie,
binn een joar of drie
twoape kindjes moak'n mekoars lippen smoak'n
gie, wacht je ton ip mie
'k Verkwoape mien koart'n veur 't voetbol an moat'n
vwo gie, vwo gie
'k Skreme liek Karen Damen ok u nie zie,
nie zie

Moa zes mo 16 joar
en dad es veel te joenk uut den tied da 'k nog breezer droenk
zes mo 16 joar
ka moetn joenger zijn
gie woart ton wel de mijne
Gjin avans
gjin avans nee
't is da 'k zo geirn noar eur loenk
zes mo 16 joar
'k zoen wiln m'n lippen tutten moar 'k kan der achter fluutn, joak

Veel te joenk 't meiske es moa 16 joar
Ol sjanse da eur moeder trekt ip eur

TV-debuut Rita Deneve [als Rita Dee, BRT, 1961]

11.10.2017

In 1961 neemt de 17-jarige Rita Deneve uit Liedekerke deel aan de moeder van alle zangwedstrijden op televisie, 'Teenager Melody'. Onder het pseudoniem Rita Dee zingt zij het nummer 'You don't know' van Helen Shapiro. Een riskante onderneming, want in vergelijking met Bob Boon en Frans Romeyns zijn de juryleden van 'The Voice van Vlaanderen' en 'Idool' koorknapen. [Tienerklanken, 21 december 1961].

Deneve staat vooral bekend om haar lied, "De Allereerste Keer" [1971], dat destijds een nummer 1-hit in Vlaanderen was. Dit nummer is een cover van 'Giramondo' van de Italiaanse zanger Nicola di Bari. Later werd het onder meer nog gecoverd door Nicole en Hugo in 2005 en Laura Lynn in 2007.

Johan en de Alverman [VRT, 1965]

10.10.2017

Johan en de Alverman was een Vlaamse jeugdtelevisieserie uit 1965 die geschiedenis en fantasie-elementen vermengde.

Het verhaal speelt zich af rond 1650. De jonge pas afgestudeerde chirurgijn Johan Claeszoons [Frank Aendenboom] ontmoet in het Nekkersbos een vreemd mannetje dat niet kan praten [of dat, naar later blijkt, een onverstaanbare taal spreekt]. Hij deelt met het mannetje een stuk worst. Dat is het begin van een grote vriendschap. Het mannetje is een alverman [Jef Cassiers], die door Koning Alberik uit de wereld Avalon is verbannen naar de wereld der mensen als straf voor zijn nieuwsgierigheid. Hij mag pas terug naar zijn volk als hij iets kan meebrengen dat van nut kan zijn voor het hele volk van Avalon. Zijn magische fluit en zijn toverring Fafifoerniek komen bij zijn avonturen goed van pas.

Vrij snel krijgt de Alverman in de wereld van de mensen de gevreesde ziekte die voor Alvermannen altijd fataal afloopt. De chirurgijn Johan gaat op zoek naar een geneesmiddel voor zijn vriend. Johan en het mannetje krijgen ook te maken met Don Cristobal de Bobadilla, die oorspronkelijk helemaal niet van adel was, maar "Suyckerbuyk" heette toen hij fortuin maakte als kaper, waarna hij zich een adellijke titel had aangemeten. Don Cristobal heeft een mooie dochter Rosita [Rosemarie Bergmans], waarop Johan verliefd wordt. Zijn rivaal, de sluwe aan lager wal geraakte en immer in geldnood verkerende jonkheer Guy De Sénancourt [Alex Cassiers] probeert Rosita vergeefs voor zich te winnen. Don Cristobal die De Sénancourt als toekomstige schoonzoon hoger inschat, omdat die nu eenmaal van adel is, zet zijn dienstknecht in, de woeste Indiaan Otorongo, om Johan uit de buurt van Rosita te houden. Hij gaat zelfs zover zijn eigenzinnige dochter in de toren van zijn kasteel op te sluiten. Maar Rosita ontsnapt met de hulp van Johan, die Otorongo weet uit te schakelen. Uiteindelijk valt Guy de Sénancourt in ongenade omdat hij faalt in een poging om Don Cristobal te bedriegen.

Johan, die de Sénancourt ontmaskert, komt in de gunst van Don Cristobal, die hem zelfs Otorongo ter beschikking stelt om samen op zoek te gaan naar een dik geneeskundig boek dat door rondtrekkende zigeuners werd gestolen. Dat boek bevat immers het recept voor een geneeskrachtige drank die de alverman kan redden en waarmee die naar Avalon zal kunnen terugkeren; dat geneesmiddel is het ideale geschenk voor zijn volk. Johan trouwt met de mooie Rosita. [De acteur Frank Aendenboom trouwde overigens ook in het echt met zijn tegenspeelster].


Rolverdeling:

Frank Aendenboom – Johan Claeszoon
Jef Cassiers – Alverman
Cyriel Van Gent – Don Cristobal de Bobadila
Rosemarie Bergmans – Rosita de Bobadila
Dolf De Winter – Otorongo
Alex Cassiers – Guy de Sénancourt
Ward De Ravet – Oom Willem
Fanny Winkler – Tante Liezelotje
Vic Moeremans – Ome Ben
Walter Moeremans – Cipolla
Jos Mahu – Pietro
Chris Lomme – Simone
Marcel Hendrickx – Baljuw
Jan Reussens – Boer Janus
Roger Bolders – Markies
Raymond Bossaerts – Schildwacht
Robert Maes – Alberic van Avalon
Marilou Mermans – Elf in de grot
Jacky Morel – Gezant van de koning
Jaak Van Hombeek – Poortwachter


Achtergrond:


- De serie werd in onder andere Vlaanderen, Nederland en Italië [Gianni e il magico Alverman] meermaals uitgezonden en was een groot succes, mede door de verzorgde opnamen op historische locaties zoals het Kasteel van Gaasbeek, de mergelgrotten van Folx-les-Caves [Orp-Jauche] in Waals-Brabant en het openluchtmuseum van Bokrijk. Ook de muziek [die zowel in het verhaal als bij de generiek gebruikt werd] versterkt de kracht van het verhaal als een soort Leitmotiv. Zoals wel vaker bij de BRT-jeugdseries, werd de muziek geleend uit bestaande filmmuziek. In dit geval is het het thema The Duchess of Brighton van Miklós Rózsa voor de film The V.I.P.s.

- Het tweedelige boek van de serie [met veel foto's] is meermaals herdrukt en de serie is ook op dvd uitgebracht.

- Het wordt gezien als een van de betere producties voor de jeugd-tv uit die jaren. De beeldregie werd verzorgd door Bert Struys, de acteursregie door Senne Rouffaer. Het duo tekende voor de meeste Vlaamse jeugdseries.