RADIO WITLOOF

LUISTERT NU 24 OP 24 NAAR RADIO WITLOOF (BONHEUR), ons eigen piraten-radiostationneke.

Want we gaan voorbij aan geluid, chaque heure - RADIO WITLOOF (BONHEUR).

Dagelijkse programmatie

TOFFE plaatjes kunt gij aanvragen bij diverse uitzendingen door 'n maileke te sturen naar: radio@witloof.nl.


ZWART-WIT LOOF TV

De meest opmerkelijke bewegende beelden van België, elken' dag verse nieuwe herbewerking…

Koko Flanel [VOLLEDIGE FILM]

14.02.2017

Koko Flanel is een Vlaamse filmkomedie uit 1990 van Stijn Coninx.

De film stond tot 18 februari 2009 genoteerd als de meest bekeken Vlaamse film ooit met 1.082.000 bioscoopbezoekers. Die dag werd het 19 jaar oude record verbroken door de film Loft van regisseur Erik Van Looy.Verhaal

Vader ligt op sterven en zegt dat hij teleurgesteld is omdat zijn ene zoon, Placide, nog steeds geen kinderen heeft, maar die heeft een probleem: vrouwen blijven niet lang genoeg bij hem.

Door toeval komt Placide in een foto van een reclamecampagne terecht, hij ziet daar Sarah, die voor het reclamebureau werkt en wordt op slag verliefd. Helaas is zijn concurrent een succesvol model dat Sarah belooft voor haar te gaan scheiden.

Als hij plots de kans krijgt om model te worden, grijpt hij die natuurlijk met beide handen.


CAST

Urbanus - Placide Smellekens
Bea Van der Maat - Sarah
Willeke van Ammelrooy - Madame Germaine
Herbert Flack - Arlondo
Ann Petersen - Dora, moeder van Sarah
Henri Garcin - Didier de Merengue
Koen Crucke - Jean-Claude
Philippe Kerjean - Helmut de Merengue
Isabelle Noah - Orphelia
Leontine Nelissen - Hildeke
Marc-Henri Wajnberg - Frédérique
Chris Cauwenberghs - Fritz
Romain Deconinck - Vader Smellekens
Katrien Devos - Vrouw op markt
Jan Decleir - Azère, broer van Placide

Arbeid adelt - De dag dat het zonlicht niet meer scheen [1982]

11.02.2017

Arbeid Adelt! was een Belgische band, die in de jaren 80 en begin jaren 90 Nederlandstalige absurde elektronische nummers bracht.

Arbeid Adelt! werd opgericht in 1981 door Marcel Vanthilt [pseudoniem Max Alexander] en Jan Van Roelen [David Salamon]. Ze braken door in Vlaanderen met het nummer "De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen". Het nummer zou oorspronkelijk "De dag dat de dokter geen pillen meer voorschreef" gaan heten, maar de platenmaatschappij ging hier niet mee akkoord. De tekst van het nummer werd gewijzigd in "De dag dat het zonlicht niet meer scheen", wat leidde tot een conflict met John Terra, die een schlager met dezelfde titel had uitgebracht. Andere bekende nummers zijn "Lekker Westers", "Death Disco" en "Stroom".

Andere muzikanten die deel hebben uitgemaakt van de band waren Luc Van Acker, Willy Willy en Dani Klein. Rond 1992 viel Arbeid Adelt! definitief uit elkaar.

Op 2 augustus 2007 vond tijdens Theater Aan Zee in Oostende een reünieconcert plaats ter ere van de vijftigste verjaardag van Marcel Vanthilt. De groep treedt onder andere op in december 2011 op het Stripfestival van Turnhout waar ze een stripconcert geven met bekende striptekenaars zoals Kim, Ilah, Serge Baeken en Lectrr.

Will Tura - Vlaanderen mijn land [1993, Antwerpen NOTP]

06.02.2017

Vandaag verjaart: Will Tura, pseudoniem van ridder Arthur Achiel Albert Blanckaert [Veurne, 2 augustus 1940], is een Belgische zanger, muzikant en liedjesschrijver. Vanwege zijn voortdurende bekendheid wordt hij de 'keizer van het Vlaamse lied' genoemd.