RADIO WITLOOF

LUISTERT NU 24 OP 24 NAAR RADIO WITLOOF (BONHEUR), ons eigen piraten-radiostationneke.

Want we gaan voorbij aan geluid, chaque heure - RADIO WITLOOF (BONHEUR).

Dagelijkse programmatie

TOFFE plaatjes kunt gij aanvragen bij diverse uitzendingen door 'n maileke te sturen naar: radio@witloof.nl.


ZWART-WIT LOOF TV

De meest opmerkelijke bewegende beelden van België, elken' dag verse nieuwe herbewerking…

Jacques Brel - Vesoul [live]

12.02.2017

Jacques Romain Georges Brel [Schaarbeek, 8 april 1929 - Bobigny [Parijs], 9 oktober 1978] was een Belgische zanger, componist en tekstschrijver die in de vroege jaren zestig uitgroeide tot een internationale vedette. Na zijn afscheid van het podium in 1967 was hij enige tijd actief als filmacteur en -regisseur. Tijdens het belangrijkste deel van zijn carrière werkte hij intensief samen met de componisten François Rauber en Gérard Jouannest.

Arbeid adelt - De dag dat het zonlicht niet meer scheen [1982]

11.02.2017

Arbeid Adelt! was een Belgische band, die in de jaren 80 en begin jaren 90 Nederlandstalige absurde elektronische nummers bracht.

Arbeid Adelt! werd opgericht in 1981 door Marcel Vanthilt [pseudoniem Max Alexander] en Jan Van Roelen [David Salamon]. Ze braken door in Vlaanderen met het nummer "De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen". Het nummer zou oorspronkelijk "De dag dat de dokter geen pillen meer voorschreef" gaan heten, maar de platenmaatschappij ging hier niet mee akkoord. De tekst van het nummer werd gewijzigd in "De dag dat het zonlicht niet meer scheen", wat leidde tot een conflict met John Terra, die een schlager met dezelfde titel had uitgebracht. Andere bekende nummers zijn "Lekker Westers", "Death Disco" en "Stroom".

Andere muzikanten die deel hebben uitgemaakt van de band waren Luc Van Acker, Willy Willy en Dani Klein. Rond 1992 viel Arbeid Adelt! definitief uit elkaar.

Op 2 augustus 2007 vond tijdens Theater Aan Zee in Oostende een reünieconcert plaats ter ere van de vijftigste verjaardag van Marcel Vanthilt. De groep treedt onder andere op in december 2011 op het Stripfestival van Turnhout waar ze een stripconcert geven met bekende striptekenaars zoals Kim, Ilah, Serge Baeken en Lectrr.

Plastic Bertrand - Ça Plane Pour Moi [1977]

10.02.2017

De zanger Plastic Bertrand, pseudoniem voor Roger Jouret [Brussel, 24 februari 1954] is een van de best verkochte Belgische artiesten. Momenteel staat hij op nummer 5 van meest verkochte platen in België.

Will Tura - Vlaanderen mijn land [1993, Antwerpen NOTP]

06.02.2017

Vandaag verjaart: Will Tura, pseudoniem van ridder Arthur Achiel Albert Blanckaert [Veurne, 2 augustus 1940], is een Belgische zanger, muzikant en liedjesschrijver. Vanwege zijn voortdurende bekendheid wordt hij de 'keizer van het Vlaamse lied' genoemd.

Kapitein Zeppos

04.02.2017

Benny in Brussel

02.02.2017

Benny Goodman live in Brussel, mei 1958.