NIEUWS


MERCHANDISE: Laatste zéér TOFFE frakskes te koop

01.06.2018

"French fries kill"
Laatste maten van dit zéér TOFFE frakske..
Zowel nog de dames- als herenversie beschikbaar.

LIMITED EDITION INCLUSIEF FRIETZAKSKE OP DE RECHTERMOUW!

UNITED STATES OF BELGIUM, nu in de SOLDE, van € 82.5 nu aan €67.5
verkrijgbaar aan de toog..


Zalig Pasen! - Joyeuses Pâques! - Frohe Ostern! - Happy Easter!

01.04.2018

© Witloof (from Belgium) i.s.m. Veva Van Sloun '05


CARNAVAL 2018

28.01.2018

Carnavalszondag 11 februari zijn wij vanaf 16h00 geopend, met een uitgebreide "FRITERIE-RENEE.BE-KAART": alle stoverijen, alle kroketten, mossels, steak, witloof enz. enz.). Aswoensdag 14 februari (VALENTIJNSDAG ♥) zijn geopend vanaf 17h00...


In memoriam: Van Sloun, Math

16.01.2018

De dood kwam onverwacht maar zacht. Nexus

16.01.1947 - 16.01.2018


Openingstijden december 2017

01.12.2017

Wij zijn in de maand december de eerste 3 weken regulier GEOPEND: woensdag t/m zondag vanaf 17h00.

Maandag 18 december en dinsdag 19 december zijn wij EXTRA geopend vanaf 17h30.


ATTENTION:

Wij zijn GESLOTEN: zondag 24 december t/m dinsdag 26 december.

Van woensdag 27 december t/m zaterdag 30 december zijn wij GEOPEND.

Wij zijn GESLOTEN: zondag 31 december t/m dinsdag 2 januari.


Verlof: 31 juli t/m 15 augustus 2017, woensdag 16 augustus terug geopend.

30.07.2017

Witloof is voor jaarlijks onderhoud én verlof GESLOTEN van maandag 31 juli t/m dinsdag 15 augustus 2017.

Vanaf woensdag 16 augustus gelden weer de reguliere openingstijden.

Wij zijn telefonisch niet bereikbaar maar het is deze dagen wel nog steeds mogelijk te reserveren via het webformulier op deze site. Reservaties zullen 3x per dag beantwoord worden (eind van de ochtend, eind van de middag en einde van de avond). Zeer graag tot ziens vanaf de 16de augustus.


Kei-fier op Flip

27.07.2017

Nous avons le grand honneur de vous présenter la naissance de notre petit prince.. "FLIP", qui a été conçu (du Saint-Esprit) à Paris.

Wij hebben de grote eer - na onze Keizer Karel - u voor te stellen aan ons kleine prinske "FLIP".


"Hasselt verliest een belangrijk icoon"

03.06.2017

BEZIELER JENEVERMUSEUM OVERLEDEN

Medebezieler van het Hasseltse Jenevermuseum Roland Wissels is overleden op 70-jarige leeftijd. Wissels was de laatste familiale stoker van de gelijknamige stokerij in Runkst en droeg zelf op die manier mee het Hasseltse erfgoed uit dat hij zo graag in het museum wilde bewaren voor het nageslacht. Hij stierf in zijn woning in Wallonië.

Zeg in Hasselt de naam 'Wissels' en iedereen denkt meteen aan jenever. De gelijknamige stokerij werd in Runkst gesticht door Renier Wissels in 1920 en Roland nam later het roer over. "Het was een van zijn vele passies", zegt dochter Liesbet Wissels. "Zijn eerste grote liefde was erfgoed. Later kwam daar het stoken bij, maar ook daar werd hij snel een kei in. Door een combinatie van factoren - de toegenomen alcoholcontroles en het feit dat papa liever met jenever dan cijfers bezig was - ging de zaak helaas ten onder. Maar zelfs na de overname (ondertussen is Wissels weer failliet, red.) bleef het zijn 'kindje'. Er ging geen week voorbij zonder dat hij belde naar vrienden om te vragen hoe het met de stokerij was." Volgens zijn dochter was de stoker "de slimste, meest goedlachse en optimistische persoon" die ze kende. "Papa had echt een hart van goud."


Museum

Wissels was ook een van de drijvende krachten achter het Jenevermuseum. Hij zag toe op de verbouwing van de voormalige stokerij Theunissen en werd er ook de eerste conservator. "Toen we ons met de stokerij gingen bezighouden, was het pand een ruïne", liet hij enkele jaren geleden in een interview optekenen. "Er bestonden plannen om het pand af te breken, maar we hebben hemel en aarde bewogen om dat te verhinderen. Daar is menig fles jenever aan te pas gekomen (lacht). Tijdens de latere verbouwing ben ik elke dag op de werf gaan kijken. Er is geen steen die ik daar niet ken. Ik ben ze dan ook zelf gaan zoeken, want voor de restauratie hadden we er heel wat nodig. Uiteindelijk vond ik ze in de voormalige directeurswoning van de gelatinefabriek aan de kanaalkom."


Icoon

De oud-stoker laat heel wat vrienden na in Hasselt en daarbuiten. Een van hen is John Joris, uitbater van muziekwinkel JnR Music Center in de Dorpsstraat. "Roland was dan ook een hele goede muzikant die fantastisch uit de voeten kon met een doedelzak of fluit", zegt Joris. "Hij was medeoprichter van De Spelemannen die toch een belangrijk deel uitmaakten van de folkmuziek in Vlaanderen. Ik weet nog dat we samen naar de wijnfeesten in Bordeaux trokken en daar bij elke gang eten een fors glas wijn geserveerd kregen. De groep dames naast onze tafel schoof bovendien hun glazen door, zodat we flink beschonken waren toen we op het podium moesten om te spelen (lacht). Met Roland is ons dan ook een Hasselts icoon ontvallen. Het is bovendien niet de enige Hasseltse vriend die ik deze dagen moet betreuren: ook kunstenaar Guy Baptist en muzikant Bert Voorpijl stierven de voorbije dagen. Dat hakt er wel in."

Roland Wissels laat een vrouw, twee kinderen en een zus na.

(bron: Het Laatste Nieuws - HLN, DIMITRI MEUS 2 juni 2017)